عذرخواهی آخوندی از مردم به دلیل وقوع چند حادثه تلخ و کوتاهی دستگاه های مربوطه
پایگاه خبری ارک خبر-تهران:
جلسه استیضاح وزیر راه و شهرسازی در مجلس؛
عذرخواهی آخوندی از مردم به دلیل وقوع چند حادثه تلخ و کوتاهی دستگاه های مربوطه
وزیر راه و شهرسازی در جلسه استیضاح خود در مجلس شورای اسلامی، با یادآوری چند حادثه تلخ از جمله تصادف دو قطار مسافری در هفت خوان دامغان که به فوت 49 تن منجر شد، از مردم و نمایندگان مجلس بابت کوتاهی این وزارتخانه و دستگاه ذی ربط عذرخواهی کرد.
به گزارش ارک خبر به نقل ازخبرنگار اقتصادی ایرنا، در جلسه علنی امروز – یکشنبه – مجلس شورای اسلامی، استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی که سه شنبه هفته گذشته در خانه ملت اعلام وصول شد، در حال بررسی است.
عباس آخوندی در توضیحات ابتدایی خود در این جلسه گفت: در سه ماه گذشته چند حادثه غم بار کام ملت ایران را تلخ کرد؛ حادثه تصادف دو قطار در هفت خوان دامغان که منجر به فوت 49 تن از هموطنان شد، حادثه آتش سوزی پلاسکو که در این حادثه چهار تن از مردم و 14 تن از آتش نشانان فوت کردند و درگذشت «محمدعلی طلوعی مقدم» رئیس راهداری و حمل و نقل جاده ای شهرستان پردیس که در شرایط برف و بوران به شهادت در راه خدمت نائل آمد.
وی ضمن عرض تسلیت به نزدیکان جانباختگان و ملت ایران و نمایندگان آذربایجان، بابت قصور و کوتاهی از سوی این وزارتخانه و دستگاه های مرتبط پوزش خواست.
وی در ادامه سخنان خود گفت: باید درباره ایمنی و تاب آوری سکونتگاه ها بازاندشی کنیم و گرنه احتمال وقوع حوادث بدتری وجود دارد.
آخوندی با تاکید بر اینکه استیضاح حق نمایندگان است، افزود: از اینکه در این جایگاه هستم گلایه ندارم و آمادگی تبیین دارم و از سوی دیگر استیضاح یک نمونه مردم سالاری دینی است.
وزیر راه و شهرسازی اظهارداشت: نکته مورد تاکید توجه به پسوند دینی در پی مردم سالاری است که باید ساختار آن را در دیگر دموکراسی ها مجزا کند.
وی بیان کرد: در این دوره پنج بار ازنمایندگان تاییدیه گرفتم؛ یک مورد در دوره پیشین مجلس که نمایندگان رای اعتماد دادند؛ سه بار نیز در صحن مجلس حاضر شده و در پاسخ به سوال نمایندگان، آنها قانع شدند و یک بار در استیضاح در مجلس پیشین؛ اینها نشان از صداقت و پشتکار همکاران است.
** موفقیت به اجماع میان دولت، مجلس و قوه قضاییه نیاز دارد
آخوندی در ادامه سخنان خود ضمن تشریح برخی از اقدامات انجام شده در دولت یازدهم، با تاکید بر اینکه «صحنه سازندگی، صحنه هوی سیاسی نیست بلکه دفاع از ملت ایران است»، افزود: موفقیت به اجماع میان دولت، مجلس و قوه قضاییه نیاز دارد.
وی به هدفگذاری این وزارتخانه در اجرای برنامه های اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: تغییر انگاره و جهت از جیب و خزانه دولت و رفتن به سمت بخش خصوصی و فعالیت براساس اقتصاد مقاومتی، کار سختی است.
** امضای قرارداد برای خرید هواپیما بدون هیچ واسطه
وزیر راه در بخش دیگری از توضیحات خود درباره مراحل طی شده برای خرید هواپیما نیز گفت: به مدیران شرکتهای ایرباس، بوئینگ و … برای خرید هواپیما گفتم هیچکس حتی از دفتر رئیس جمهوری حق مذاکره ندارد و مسئولان شرکت(ایران ایر) با شما مذاکره و قرارداد منعقد میکنند.
وی ادامه داد: «روز اول به آنها تاکید کردم، اگر کسی به هر عنوان واسطه و دلالی به آنها مراجعه کرد به ما اطلاع دهند؛ هیچ واسطه مالی و سیاسی را نمیخواهیم. اگر میخواهید این قرارداد امضا شود باید یک سوگند نامه بدهید که در این قرارداد از هیچ واسطهای استفاده نکرده و هیچ مبلغی به فردی پرداخت نکردید.»
وی تصریح کرد: «همچنین به مدیران این شرکتها گفتم، اگر روزی (نقش واسطه) ثابت شود، دولت ایران حق دارد از شما در مراجع قضایی بین المللی شکایت کند.»
وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان ساخت: نمایندگان برای بررسی این مساله و قراردادهای امضا شده، می توانند به همه نهادهای بازرسی مراجعه کنند.
** بعد از حادثه تصادف دو قطار استعفا دادم، رئیس جمهوری نپذیرفت
آخوندی همچنین به حادثه برخورد دو قطار مسافری اشاره کرد و گفت: بعد از عذرخواهی، دو استعفا را تقدیم معاون اول رئیس جمهوری کردیم؛ وی بعد از مذاکره با رئیس جمهوی اعلام کردند استعفای مدیرعامل راه آهن کفایت می کند و وزیر راه به کار خود ادامه دهد.