تحقق ۸۱ درصدی بودجه شهرداری / بازگشت بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان از اوراق مشارکت / تزریق ۴۳۰ میلیارد تومان به مترو در سال ۹۵
پایگاه خبری ارک خبر-تبریز:
تحقق ۸۱ درصدی بودجه شهرداری / بازگشت بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان از اوراق مشارکت / تزریق ۴۳۰ میلیارد تومان به مترو در سال ۹۵
دکتر نجفی با اشاره به رشد چشمگیر شاخصهای مالی و اقتصادی شهرداری تبریز از تحقق ۸۱ درصدی بودجه شهرداری، بازگشت ۳۰۰ میلیارد تومان از اوراق مشارکت و تزریق ۴۳۰ میلیارد تومان به مترو در سال ۹۵ خبر داد و افزود: پشتوانههای درآمدی شهرداری تبریز زمینه لازم را برای توسعه برنامههای خدماتی، عمرانی، فرهنگی و اجتماعی را فراهم ساخته است.
به گزارش ارک خبربه نقل از شهریار، شهردار تبریز در جمع معاونان و مدیران شهرداری، به تلاش های گسترده در حوزه مدیریت هزینه و درآمد اشاره کرد و افزود: در ۱۰ ماه گذشته، بودجه شهرداری تبریز ۸۱ درصد تحقق داشته که از این میزان، ۷۰ درصد نقدی بوده است.
وی با یادآور شدن تزریقهای صورتگرفته به پروژه مترو خاطرنشان کرد: در سال جاری بیش از ۴۳۰ میلیارد تومان به صورت نقدی و غیرنقدی صرف پروژه قطار شهری تبریز شده که رقم کمنظیری در تاریخ فعالیت این پروژه به شمار میرود. در سه سال و نیم گذشته، علاوه بر حقوق ماهیانه پرسنل مترو، حدود ۱۱۰۰ میلیارد تومان به این پروژه، تزریق شده که ۵۰۰ میلیارد تومان آن نقدی و ۶۰۰ میلیارد تومان آن نیز غیرنقدی بوده است.
شهردار تبریز با بیان اینکه پشتیبانی مالی مترو موجب شده پروژه، امروز در مرکز شهر فعالیت داشته باشد، گفت: با ادامه این روند و افزایش ساعات مسافرگیری از سال آینده شاهد جابجایی روزانه بیش از ۴۰ هزار نفر در محدوده مرکزی شهر خواهیم بود که از حیث تاثیرگذاری ترافیکی و نقش اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، اتفاق بسیار مهمی در مدیریت شهر به شمار میرود.
دکتر نجفی، کل هزینه صرفشده برای پیشرفت خطوط اول و دوم قطار شهری تبریز را از سوی شهرداری و دولت، حدود ۱۹۴۰ میلیارد تومان خواند و افزود: این در صورتی است که سهم شهرداری از مجموع این هزینهگذاریها در سال ۹۲، رقمی معادل ۲۱۸ میلیارد تومان بود و مقایسه ارقام، نشان از تحرک و اراده ویژه شهرداری تبریز برای پیشرفت مترو دارد.
وی با ذکر مثالی از موفقیتهای مالی شهرداری اظهار داشت: طبق گزارش سازمان پایانهها، این سازمان در سال ۹۲، ۴ میلیارد تومان تنها از بابت سوخت CNG هزینه میپرداخت که این هزینه، در سال ۹۵ نه تنها حذف شده، بلکه ۷ میلیارد تومان نیز درآمدزایی داشته است.
شهردار تبریز یادآور شد: در سال ۹۳، بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان از محل اوراق مشارکت بازگردانده شده و در عین حال، از محل زمینهای اوراق نیز هیچ قطعهای فروخته نشده است.
دکتر نجفی اضافه کرد: در سالهای اخیر با بازگرداندن ۲۲۵ میلیارد تومان از اوراق مشارکت پروژه آیسان، ۵۵ میلیارد تومان از اوراق مشارکت پروژه میارمیار و ۳۵ میلیارد تومان از اوراق مشارکت پروژه عتیق، گام مهمی برای حفظ سرمایههای شهر برداشته شده است؛ با بازگشت این ارقام و اجرای طرحهای لازم در این بخشها، در آیندهای نزدیک، منبع درآمدی مناسبی در اختیار شهرداری تبریز خواهد بود.
وی یادآور شد: کل املاک فروختهشده شهرداری از بابت مشارکتها، مربوط به لالهپارک به ارزش ۶۷ میلیارد تومان بوده که طبق مصوبه شورای اسلامی شهر، ۵۰ میلیارد تومان آن صرف آزادسازی املاک پروژه چهلودو متری و ۱۷ میلیون باقی نیز صرف پروژه دوکمال شده است؛ جز این مورد، باقی مشارکتها به سرمایه و درآمدهای شهرداری اضافه شده است.
شهردار تبریز تاکید کرد: زمینها و اموال غیرنقدی، سرمایههای بسیار مهمی هستند که باید حساسیتهای ویژه در مورد فروش و نگهداری آنها اعمال شود.
دکتر نجفی، اضافه کرد: کل درآمد شهرداری از محل صدور پروانههای ساختمانی سال جاری، ۳۶۰ میلیارد تومان است؛ این در حالی است که در ۹ ماه گذشته، درآمد شهرداری ۱۳۵۰ میلیارد تومان بوده که رقم ارزشمندی به شمار میرود.
وی با بیان اینکه در سه سالونیم اخیر ۱۶۰ دستگاه اتوبوس به ناوگان اتوبوسرانی اضافه شده است، افزود: با ورود ۱۰۰ دستگاه اتوبوس تککابین و دوکابین، به زودی تعداد اتوبوسهای شهر به حدود ۸۰۰ دستگاه خواهد رسید که جهش قابل توجهی نسبت به سال ۹۲ است.
شهردار تبریز در ادامه به دستاوردهای فضای سبز شهر تبریز اشاره و خاطرنشان کرد: اجرای جنگلكاريهای ائلداغي به وسعت ٣٠ هكتاری، آرپادرسي به مساحت ١٥٠هكتار، خاوران به وسعت ٣٥ هكتار و عباس ميرزا به وسعت ١٠٠ هكتار، کمبودهای حوزه فضای سبز را تا حدود زیادی مرتفع کرده است. همچنین با اضافهشدن ۲۰۰ هکتار درختکاری به محدوده ۴۵۰ هکتاری مجموعه گردشگری عونبنعلی و پارک طبیعت، شاهد تحولی چشمگیر در توسعه برنامههای فضای سبز این کوه زیبا و تاریخی خواهیم بود.
دکتر نجفی، اظهار داشت: این آمار و ارقام، تنها گوشهای از تلاش بخشهای ستادی مدیران شهرداری تبریز است که باید به یک خودباوری عمومی در میان کارکنان و عوامل اجرایی تبدیل شود.