جنگ در سوریه با تعداد زیادی از کشورها و درصدر آنها آمریکا است/ایران قلب محور مقاومت
به گزارشپایگاه خبری ارک به نقل از ایرنا، سید حسن نصرالله دوشنبه شب در گفت وگوی اختصاصی با خبرگزاری صدا وسیما دیدگاه و ارزیابی های خود را درباره مهم ترین تحولات منطقه ای و بین المللی بیان کرد.
وی با اشاره به تحولات میدانی در سوریه ، گفت: اینکه نتیجه تمامی تحولات و جانفشانی هایی که در سوریه حاصل شد ما را به این باور می رساند که از مرحله خطرناک یعنی مرحله براندازی نظام و دولت، براندازی رهبران سیاسی و انهدام و انحلال ارتش سوریه گذر کرده ایم در نتیجه سوریه از مرحله بسیار خطرناکی در تاریخ درگیری هایش عبور کرده است.
سید حسن نصرالله افزود: در حال حاضر در سوریه بخش زیادی از شهرها و آبادی ها در تسلط دولت قرار دارد و امنیت در آنها برقرار است و زندگی در این مناطق به روال طبیعی ادامه دارد. درست است که بخش های از این کشور همچنان در دست داعش است اما بسیاری از این مناطق صحرا و خالی از سکنه هستند.
دبیرکل حزب الله ادامه داد: همچنین شاهد تحول در مواضع بین المللی و منطقه ای بودیم، در دیدگاه مردم حتی مردم منطقه نیز تغییراتی ایجاد شده است، دیدگاه و درکشان از اتفافات در سوریه، با آنچه که شش سال پیش بدان واقف بوده اند متفاوت است.
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم اوضاع میدانی را با سال های قبل یا ماههای آغازین حوادث بسنجیم شرایط به مراتب بهتر شده است، گفت: به همین منظور می گویم طرحی که مد نظرشان بود از نظر نظامی شکست خورده است و نمی تواند محقق شود.
سید حسن نصرالله با اشاره به اینکه در حال حاضر نیروهای واقعی که بتوانند با گروههای مسلح رویارویی کنند در سوریه حضور دارند، تصریح کرد: درها بیش از هر زمانی برای حل سیاسی باز شده است اما بر این باور نیستم که در آستانه حل سیاسی بحران قرار داریم، این موضوع نیازمند زمان و همچنین نیازمند تغییر برخی باورهاست زیرا همچنان در منطقه طرف هایی هستند که معتقدند اگر راه حل سیاسی تاخیر بیفتد می توانند دستاوردهای بهتری داشته باشند، اینها اشتباه می کنند زیرا معتقدم این فرصت ها به سود دولت و مقامات در سوریه است.
وی به نقش برخی از کشورها حامی گروههای مسلح در مذاکرات صلح سوریه اشاره کرد و اظهار داشت: واقعیت این است که وقتی به دنبال راه حل سیاسی در سوریه هستید یا در پی تضمین هایی برای توقف درگیری در این کشور هستید باید کشورهای حامی چنین گروههایی را وارد کار کنید و یکی از این کشورها ترکیه است.
سید حسن نصرالله گفت: حضور ترکیه در مذاکرات کمک می کند تا توقف درگیری ها در سوریه، توقفی حقیقی باشد، واقعیت این است که ترکیه سالها از این گروهها و حتی داعش قویا حمایت می کرد اما ما در پی گشودن درهای محاکمه و صدور احکام قضایی در سوریه نیستیم بلکه در پی التیام این زخم بزرگ، پایان دادن به این بحران و بستن این پرونده هستیم.
دبیرکل حزب الله لبنان با اشاره به راهبرد و استراتژی محور مقاومت، اظهار داشت: در محور مقاومت دیدارها و مشاوره ها دائمی است، جمهوری اسلامی قلب این محور شمرده می شود و موقعیت مرکزی و حامی اساسی اعضای این محور اعم از کشورها، جنبش ها و مردمانشان است.
وی افزود: در هر حال مبانی فکری در باب مقاومت یکی است و این دیدگاه در دهها سال گذشته تقویت شده به همین دلیل است که شاهد انسجام بزرگی در تمامی مراحل محور مقاومت هستیم. تردیدی نیست که در محور مقاومت امام و رهبرمان آیت الله خامنه ای نقش مرکزی و اساسی را دارد و این نکته ای که همه آن را می پذیرند.
سید حسن نصرالله همچنین به هراس برخی کشورها از محور مقاومت در منطقه اشاره کرد و اظهار داشت: هراس این کشورها به خاطر دفاع از رژیم صهیونیستی، طرح صهیونیستی و طرح آمریکایی است. محور مقاومت هیچ فردی را هدف قرار نمی دهد بلکه موضوع اساسی برای محور مقاومت و تمام جنبش های مقاومت، قدس و آزادی فلسطین است.
دبیرکل حزب الله لبنان افزود: مشکل آنها با جنبش های مقاومت و با جمهوری اسلامی و با کشورهایی است که به این محور مرتبط هستند و چرا کشورهایی به شمار می آیند که خارج از اراده و طرح آمریکا محسوب می شوند و حاکمان کشورهای مورد نظر، خدمتگزاران آمریکا هستند.
وی در عین حال اظهار داشت: ما همواره آنان را به گفت وگو، همکاری ، تفاهم، دیدار و مذاکره برای رفع نگرانی ها و تبیین حقایق فراخوانده ایم اما چه کسی درها را برای شکل گرفتن چنین گفت وگوهایی بسته است؟
سید حسن نصرالله ادامه داد: ما در پی گفت وگو و حل سیاسی در منطقه هستیم اما طرف های دیگر شب و روز برای ویرانگری کشورها، ارتش ها و ملتهایمان تلاش می کنند.
دبیرکل حزب الله لبنان همچنین در خصوص اینکه آمریکا و رژیم صهیونیستی حزب الله لبنان را یک گروه تروریستی عنوان می کنند، گفت: اولا معتقدم شایسته نیست تروریست ها در مقام قضاوت برای ملت ها بنشینند و دیگران را تروریست جلوه دهند. دولت آمریکا درراس تروریست ها در جهان است و اسرائیل به طور کامل رژیمی تروریستی محسوب می شود.
وی با بیان اینکه حزب الله یکی از شریف ترین جنبش های مقاومت در این منطقه است که از سرزمین و ملت، مقدسات، کرامات ، امنیت، خون و نوامیس ملت خود دفاع می کند، اظهار داشت: مهم این است که نگاه امت ما به حزب الله چه باشد، دیدگاه آمریکا و اسرائیل در این زمینه اهمیتی ندارد.
وی سپس در خصوص حضور حزب الله در سوریه گفت: اولا اینکه کسی ما را برای حضور در سوریه و رویارویی با تروریست ها دعوت نکرده است، بلکه سوریه برای لبنان و لبنان برای سوریه است. اگر چه سوریه و لبنان دو کشور مجزا و مستقلند اما در حوزه امنیتی، امنیت ملی ، روابط مردم، روابط اجتماعی، اقتصاد و سیاست سرنوشت واحد و مشترکی دارند.
دبیرکل حزب الله اضافه کرد: از زمان آغاز اتفاقات در سوریه، به دور از آنچه که رسانه ها می گویند، ما به طور کامل تحولات میدانی در این کشور را پیگیری می کردیم، از آغاز برای ما روشن بود که هدف از حرکتی که در سوریه آغاز شده است اصلاحات، دموکراسی، انتخابات یا هر آنچه که در رسانه ها مدعی می شدند نیست. هدف براندازی نظام و ارتش سوریه بود زیرا سوریه ستون خیمه مقاومت در منطقه است.
سید حسن نصرالله تصریح کرد: طرحی که در سوریه آغاز شده بود طرح آمریکایی- سعودی و در خدمت منافع اسرائیل بود و مباحث پشت پرده زیادی داشت به همین منظور به این نتیجه رسیدیم که وظیفه داریم در این جنگ که جنگی جهانی است از برادرانمان در سوریه حمایت کنیم.
وی افزود: ما با توافق و هماهنگی مقامات و دولت سوریه به صورت تدریجی مداخله کردیم به همین منظور وقتی برخی در بعد حقوقی یا شرعی پیگیر مداخله ما می شوند، می گوییم ما با موافقت دولت سوریه وارد این کشور شده ایم تا با طرح خطرناکی که برای این کشور در نظر گرفته شد، مقابله کنیم.
سید حسن نصرالله در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص تهدید ایران توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی گفت: معتقدم تهدید نظامی ایران یک جنگ روانی برای فشار بر رهبری، دولت، مسئولان و مردم ایران است تا امتیاز بدهند یا از اصول و ارزش های خود عقب نشینی کنند.
وی افزود: اوضاع کنونی آمریکا و ارتش آن یا اوضاع فعلی اسرائیل و ارتش آن در سطحی از آمادگی نیست که بتوانند جنگی نظامی را بر ایران تحمیل کنند، بنابراین اینها جنگ روانی و فشار و تهدید برای گرفتن امتیاز است.
دبیرکل حزب الله لبنان خاطر نشان کرد: طبعا این تهدیدها به علت کاهش توان آنها و افزایش قدرت ایران و قدرت دوستان ایران در منطقه است. آنها می دانند ایران تنها نیست.
وی همچنین درخصوص ارزیابی خود از ده سال آینده منطقه نیز گفت: آخرین دستاویزی که ممکن است آمریکا و اسرائیل در منطقه به آن پناه ببرند، فتنه مذهبی است و ایجاد درگیری یا جنگی که شکل و شمایل آن سنی و شیعه باشد، البته این طرح بحمدالله تا حد زیادی شکست خورده است.
سیدحسن نصرالله ادامه داد: معتقدیم سال های آتی و در کمتر از ده سال آینده ما شاهد شکست سنگین و کامل جریان های تکفیری باشیم، در همه کشورهای عربی و اسلامی و شاهد آگاهی مردم و ملت های عربی و اسلامی برضد تکفیر و فتنه، تفرقه طایفه ای و مذهبی، و شاهد نزدیکی و همبستگی مردم خواهیم بود.
وی با بیان اینکه آخرین ورق بازی صهیونیست ها و آمریکایی ها، برای تضعیف جهان اسلام و کشورهای عربی، جنگ مذهبی است که فروکش کرده است و انشاءالله پایان خواهد یافت، اظهار داشت: اوضاع جدیدی که ما شاهد آن خواهیم بود، حضور بیشتر جمهوری اسلامی و توان جمهوری اسلامی و کشورهای دوست جمهوری اسلامی در جنبش های مقاومت است و اسرائیل بیش از پیش ضعیف خواهد شد.
دبیرکل حزب الله لبنان ادامه داد: با توجه به تحولات کنونی داخلی و به عبارت ساده می توان گفت که اتفاقاتی که در شش سال گذشته در عراق، سوریه، لبنان، یمن، ایران و در اطراف اتفاق افتاده است که خطرناک ترین طرح که منطقه ما با آن روبه رو بوده است، شکست خورده که شبیه به معجزه است، معجزه الهی است.
سیدحسن نصرالله تصریح کرد: من با وجود این همه ویرانی و خرابی و حواشی بسیاری که اطراف آن است، به آینده خوشبین هستم.
دبیرکل حزب الله لبنان همچنین در پاسخ به این سووال که رژیم صهیونیستی قصد دارد مجددا جنگ دیگری را علیه لبنان آغاز کند، گفت: نه ما همواره در این فضا قرار داریم ، از زمان تشکیل رژیم صهیونیستی در سال 1948 لبنان همواره در دایره خطر و تهدید قرار داشته و اسرائیل از سال 1948 هر ماه و هر سال و در هر دو سال لبنان را به جنگ تهدید کرده است.
وی افزود: آنچه درحال حاضر تفاوت کرده این است که در گذشته لبنان می ترسید و اسرائیل بود که تهدید می کرد اما امروزهمانگونه که لبنانیها از جنگ می ترسند اسرائیلیها نیز از جنگ می ترسند ، دیگر جنگ به گونه ای نیست که یک طرف مشخص بر آن کنترل داشته باشد.
سید حسن نصرالله ادامه داد: امروز لبنان از عوامل اساسی برخوردار است که در دهه های گذشته از آن برخوردار نبوده است. در نتیجه این مسئله ما را در وضعیتی اطمینان بخش قرار می دهد که اسرائیل پیش از آنکه جرات کند و تصمیم جنگ را بگیرد باید هزاران و بلکه میلیونها مسئله را مدنظر قرار دهد. و اگر تصمیم به جنگ بگیرد با رویارویی بزرگی روبرو می شود و چیزی بزرگتر از آنچه در جنگ تموز (ژوئیه) رخ داد به وقوع خواهد پیوست.
وی تصریح کرد: من معتقدم انشاء الله پیروزی بعدی در هر جنگی که دشمن اسرائیلی به لبنان تحمیل کند بسیار بزرگتر از پیروزی جنگ ژوئیه (33 روزه) خواهد بود. ما نگران نیستیم ما همواره آماده ایم و آمادگی داریم و از اسرائیل نمی ترسیم وما مدتها پیش از این مرحله عبور کرده ایم ، در حال حاضر ما آنها را می ترسانیم و نگران می کنیم. در هر حال ما برای هر تهدیدی که کشورما با آن مواجه شود آمادگی داریم.
سید حسن نصرالله با بیان اینکه ما در جنگ سابق به خطوط قرمز پایبند بودیم، گفت: به عنوان مثال زمانی که شهرهای ما و غیرنظامیان ما را بمباران و ساختمانها را تخریب می کردند ما از اینکه مکانی مشخص را در حیفا که مخزن آمونیاک نامیده می شود هدف قرار دهیم ، خودداری کردیم و هر زمان که می خواستیم می توانستیم این کار را انجام دهیم.
وی با اشاره به اینکه اماکن متعددی در فلسطین اشغالی وجود دارد که می تواند پیامدهای فاجعه باری برای رژیم اسرائیل داشته باشد، افزود: ما به دنبال جنگ نیستیم و می گوییم ما در وضعیت دفاعی قرار داریم اما اگر بخواهند این جنگ را به لبنان تحمیل و به لبنان تجاوز کنند ، در این صورت ما به هیچ خط قرمزی پایبند نخواهیم بود نه در مورد آمونیاک در حیفا و نه حتی در خصوص راکتور هسته ای دیمونا در صحرای نقب. هر هدفی داخل فلسطین اشغالی می تواند رژیم اسرائیل را به خاک سیاه بنشاند.
وی همچنین در واکنش به اقدام آمریکایی ها در خصوص اعزام نیروی زمینی به سوریه، تصریح کرد: تردیدی وجود ندارد که این کار برشدت درگیریها در داخل سوریه خواهد افزود.
سید حسن نصرالله گفت: برای من هنوز روشن نشده است که آیا این مسئله جدی است یا نه؟ در هر حال ترامپ پس از همه اظهاراتی که درباره داعش بیان کرد به چیزی نیاز دارد تا صداقت خود را در مقابله با داعش ثابت کند و شاید این دلیل این اقدام باشد.
وی افزود: در سالهای گذشته به اصطلاح ائتلاف کشورهایی که آمریکا فرماندهی آن را برعهده دارد هیچ اقدام واقعی و جدی درمقابله با داعش به ویژه در سوریه انجام نداده است چه در خصوص حملات هوایی و چه در درگیریهای میدانی یا حمایت از گروههایی که با داعش می جنگند. اما آوردن نیروهای آمریکایی به سوریه شاید برای این باشد که می خواهند نشان دهند ما با داعش مبارزه می کنیم و تقریبا به فیلمهای هالیوودی آمریکا شباهت دارد زمانی که پلیس دیر به صحنه می رسد تا پیروزی را به نام خود ثبت کند.
وی خاطرنشان کرد: درحال حاضر گروههای تکفیری در سوریه در دور شکست قرار دارند و آمریکاییها می خواهند پس از آنکه سالهای طولانی از این گروهها حمایت کردند در پیروزی برابر این گروهها شریک باشند.
دبیرکل حزب الله لبنان در بخش دیگری از سخنان خود به دلیل محسوب شدن رژیم صهیونیستی به عنوان تهدید و دشمن جدی مردم مسلمان، گفت: برای اینکه اسرائیل اولا همچنان سرزمین فلسطین و قدس را اشغال کرده است، همچنان بر مقدسات اسلامی و مسیحی سیطره دارد ، همچنان روزانه به مردم فلسطین حمله می کند.
وی افزود: اصل وجود رژیم اسرائیل با همه معیارها و شاخصهای عقلی ، قانونی ، دینی ، حقوقی و تاریخی و اخلاقی ، موجودیتی تروریستی و غیرقانونی است. برای اینکه برابر یک تروریسم قرار داریم که به اقدامات تروریستی دست می زند و بر اساس اشغال سرزمین دیگران و غصب داراییهای دیگران ایجاد شده است و به کشتار اقدام می کند.
سید حسن نصرالله ادامه داد: کاری که داعش درحال حاضر انجام می دهد ادامه اقدامات صهیونیستها است که قبل و بعد از سال 1948 مرتکب شدند. بنابراین زمانی که جهان به این اجماع می رسد که باید با تروریسم مبارزه کند و به شکل قاطع برابر تروریستها بایستد مهمترین مصداق تروریسم و دولت تروریستی در حال حاضر آن چیزی است که دولت اسرائیل نامیده می شود و رژیم صهیونیستی است.
دبیرکل حزب الله لبنان در پاسخ به این سوال که اگر رژیم صهیونیستی مشکلات خود را با فلسطین حل کند آیا هنوز هم از نظر شما به عنوان دشمن تلقی می شود، گفت: این مسئله واقعیت و ماهیت آن را تغییر نمی دهد و تروریستی ، غاصب و اشغالگر مقدسات باقی می ماند. این سوال یک فرضیه بسیار دور از دسترس به شمار می رود.
وی افزود: درحال حاضر پس از سفر نتانیاهو به واشنگتن و دیدارش با ترامپ ، حتی یکی از اصولی که روند مذاکراتی و سیاسی بر آن استوار بود و آن پیدا کردن راهی برای تشکیل دو کشور بود از بین رفت و به طور کلی کنار گذاشته شد. بنابراین ، این فرضیه یک احتمال بسیار بعید و دور از دسترس است.
سید حسن نصرالله تصریح کرد: معتقدم بیشتر مردم فلسطین نمی توانند بپذیرند که روزی بیاید که تسلیم اسرائیل شوند و یا اسرائیل و اقداماتی را که انجام می دهد شامل اشغالگری و سیطره آن را به رسمیت بشناسند ، این به هیچ وجه مطرح نخواهد بود.
وی با طرح بحث رد تشکیل دو کشور مستقل فلسطینی و اسرائیلی و تاثیر آن بر معادلات فلسطین، گفت: این مسئله آثار مهمی بر اوضاع فلسطین خواهد داشت. اولا باید بگوییم در منطق اسرائیل به هیچ وجه طرح دو کشور وجود نداشته است. اسرائیلیها دو دسته هستند، دسته اول مخالفت خود را با طرح تشکیل دو کشور اظهار و آشکارا بیان می کنند از جمله نتانیاهو و حزب لیکود و معمولا راستگراهای اسرائیلی و دسته دیگر می گویند کشوری فلسطینی را می پذیرند اما این را از روی نفاق می گویند تا وقت کشی کنند.
سید حسن نصرالله افزود: از مهمترین نتایج کنار گذاشتن گزینه تشکیل دو کشور این است که بازی دروغین و نفاق اسرائیلیها برابر فلسطینیها و همچنین بازی نیرنگ و فریبکاری بعضی از نظامهای رسمی عربی به پایان رسید.
وی ادامه داد: طبعا آنها به دروغ تشکیل دو کشور نیاز داشتند تا فلسطینیها را مرحله به مرحله جلو ببرند ، یعنی فلسطینیها باید از سرزمینهای اشغالی 1948 صرف نظر کنند تا به آنها بگویند به شما کشوری در مرزهای سال 1967 می دهیم. پس از آن به سرزمینهای سال 1967 می آییم و به آنها می گوییم قدس جزء این راه حل نیست و بخشهای فلان در کرانه باختری جزء این راه حل نیست ، مرزهای اردن همانطور که نتانیاهو در نشست خبری گفت جزء این راه حل نیست ، پس دیگر چی باقی می ماند؟آنها را مرحله به مرحله پیش بردند و در نهایت به هدف نهایی رسیدند.
سید حسن نصرالله تصریح کرد: معتقدم اعلام کنار گذاشته شدن راه حل تشکیل دو کشور، نکته ای مثبت به شمار می رود به این معنا که به مراحل نفاق پایان و همه ما و مردم فلسطین را برابر راه و گزینه روشنی که باید انتخاب کنیم قرار داد.
3404** انتشاردهنده: محسن اسماعیلی