وزیر رفاه: به توانمندی زنان برای سطوح مدیریتی توجه شود
به گزارشپایگاه خبری ارک به نقل از خبرنگار اجتماعی ایرنا، علی ربیعی روز دوشنبه در نخستین کنگره ملی زنان موفق ایران در دانشگاه شهید بهشتی تهران افزود: زنان ایرانی می توانند مدیران و کارآفرین های موفقی در جامعه باشند و باید از توانمندی ها و ظرفیت های آنان در همه عرصه ها استفاده شود. وی با اشاره به برگزاری و اهمیت پنل های تخصصی در این کنگره گفت: پرداختن به چند موضوع کلیدی در حوزه زنان امروز از اهمیت خاصی برخوردار است و اگر بخواهیم در خصوص مفهوم موفقیت زنان کار کنیم می بایست در مرحله نخست تحولات اجتماعی ایران که خیلی سریع اتفاق افتاده است، بررسی شود.
وی ادامه داد: به عنوان مثال یکی از این تحولات اجتماعی حضور زنان در جامعه و همینطور اشتغال آنهاو نقش آنها در خانواده است که با تحولاتی مواجه بوده است و در این میان ، خانواده به عنوان مهم ترین نهاد اجتماعی و فرهنگی دچار تغییرات شگرفی شده است.
ربیعی خاطرنشان کرد: در این تحولات اجتماعی شاهد تحولات جمعیتی در بین زنان سالخورده هستیم که در 15 تا 20 سال آینده تعداد این زنان افزایش خواهد یافت و به دوره سالمندی می رسند بنابراین باید ساختارهای جامعه را برای مواجه شدن با این پدیده آماده کنیم.
وی با اشاره به اینکه عنوان این کنگره موفقیت زنان است، گفت: باید دید که چطور زنان موفق را تربیت کنیم و از توانمندی ها آنها در جهت توسعه جامعه استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات در حوزه زنان فقدان نظریه در این حوزه است گفت: همچنین در جامعه فاصله ای جنسیتی وجود دارد و علت های ساختاری نیز در مورد عقب ماندگی در حوزه زنان جدی است؛ هرچند اتفاقات خوبی در چند ساله گذشته افتاده است اما سیاستگذاری ها باید به سوی حساس شدن نسبت به جنسیت پیش برود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه حضور زنان در بخش های اقتصادی هم قابل مشاهده است، به عنوان مثال هرچند بخش عمده ای از وام ها در این حوزه به مردان تعلق می گیرد و تعداد معدودی از بانوان هم که از این تسهیلات استفاده می کنند آنها را در اختیار همسرانشان می گذارند پس بنابراین باید توانمندی و حضور زنان در عرصه های اقتصادی را جدی تر بگیریم.
وی تاکید گرد: مطالعات نشان می دهد که سهم کل زنان از کل بیمه شدگان 25 درصد افزایش یافته است و نرخ مشارکت زنان در بازار کار نیز افزایش یافته و می توان گفت که نرخ مشارکت زنان از 29 سال به 26 سال کاهش یافته است.
وی در ادامه تاکید کرد: در حوزه مطالعات زنان باید مطالعات میان رشته ای ایجاد شود هرچند که متاسفانه از سال 1387 در برخی از دانشگاهها گروه مطالعات زنان به عنوان یک گروه مطالعات زائد تعطیل شد.
ربیعی در حوزه وزارتخانه خود گفت: در دولت تدبیر و امید 189 درصد رشد پست مدیریت زنان داشته ایم و رئیس جمهوری نیز همواره بر رعایت عدالت جنسیتی تاکید کرده است.
وی با تاکید بر اینکه بجای نظریه پردازی به دنبال رفع موانع حضور زنان در جامعه باشیم افزود: در بخش تعاون میزان مشارکت بانوان افزایش یافته است و آمادگی داریم اعتبار و مهارت های لازم را در این زمینه ایجاد کنیم.
وزیر تعاون در بخش دیگری از اقدامات خود در حوزه زنان در این وزارتخانه تصریح کرد: در نظریه جدید در سیاست رفاهی به دنبال توانمندسازی هستیم و این موضوع بر اجتماعات محلی استوار است که در این بین زنان می توانند نقش مهم و خوبی را ایفا کنند.
وی درباره بحث بیمه های فراگیر نیز خاطرنشان کرد: در این خصوص بحث زنان سرپرست خانوار را دنبال می کنیم.
وزیر رفاه همچنین اظهارکرد:زنان در حوزه آسُیب های اجتماعی، نسبت به مردان آسیب پذیرترند اما بهتر است که زنان در این خصوص خودشان پیشقدم باشند.
اجتمام** 7268 **1776
خبرنگار: مهناز بیرانوند**انتشاردهنده: لیلا خطیب زاده
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در کانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej