۱۲هزار میلیارد تومان برای اشتغال در روستاها اختصاص یافته است
پایگاه خبری ارک خبر-اصفهان:
معاون توسعه روستایی رئیس جمهوری:
۱۲هزار میلیارد تومان برای اشتغال در روستاها اختصاص یافته است
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری اعلام کرد: ۱۲ هزار میلیارد تومان از سوی صندوق توسعه ملی و دولت برای حمایت از توسعه اشتغال پایدار در روستاها و مناطق عشایری اختصاص یافته است.
به گزارش ارک خبربه نقل از ایرنا، ‘ سید ابوالفضل رضوی ‘ شنبه در جلسه توسعه و اشتغال روستایی استان اصفهان با بیان اینکه بر اساس قانون برنامه ششم توسعه باید هر سال ۳۸۴ هزار شغل جدید در روستاها ایجاد شود افزود: طرح های اشتغالزا و درآمدزا روستایی باید در اولویت کاری فرمانداران و بخشداران سراسر کشور قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه در بخش روستایی و عشایری استان اصفهان هم باید حداقل ۱۵ هزار شغل ایجاد شود، اظهارکرد: متوسط هزینه برای ایجاد اشتغال پایدار در روستاها ۵۰ میلیون تومان است که بر این اساس باید ۱۸ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری کنیم.
وی گفت: بیکاری و عدم حضور اثرگذار مردم در اقتصاد کشور از مهمترین مسائل امروز کشور و استان اصفهان محسوب می شود و تا موقعی که مردم در اقتصاد کشور حضور موثر نداشته باشند مشکل همچنان باقی خواهد ماند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: برخی تنگ نظری ها موجب عدم مشارکت و حضور جدی مردم در اقتصاد کشور شده است .
وی با بیان اینکه همه باید در کشور بسیج اقتصادی داشته باشیم و زمینه حضور مردم را در این عرصه فراهم کنیم افزود: میزان بیکاری در اصفهان جزو استانهای رده بالای کشور قرار دارد و یکی از مهمترین مشکل های این استان محسوب می شود.
رضوی با بیان اینکه باید به سراغ شغل های همانند گردشگری، صنایع دستی، استارت آپ ها و شرکت های دانش بنیان برویم اظهار کرد: بین چهار تا هشت میلیون عنوان شغلی تا سال ۲۰۳۰ از عرصه مشاغل دنیا حذف می شود و ۲ میلیون عنوان شغلی جدید ایجاد خواهد شد.
وی با بیان اینکه شغل های سنتی در آینده حذف می شوند گفت: کشورهایی در سالهای آینده با بحران های شغلی مواجه نمی شوند که از امروز به سراغ شغل های جدید و دانش بنیان بروند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری با بیان اینکه استان اصفهان باید تا ۴۰ ماه آینده ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای ایجاد اشتغال پایدار در روستاها و مناطق عشایری جذب کند گفت: دولت تا امروز یک چهارم این مبلغ را از طرف صندوق توسعه ملی به بانک ها پرداخت کرده است.
وی با بیان اینکه تا قبل از عید نوروز باید ۷۰ درصد این اعتبار به بانک های استان اصفهان پرداخت شود، اضافه کرد: پروژه های ایجادی باید در روستاها و مناطق عشایری انجام شود و در شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر به هیچ عنوان نمی توانیم پروژه ایجادی داشته باشیم.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری با بیان اینکه وام اشتغال روستائیان از طریق بانک های عامل کشاورزی، توسعه تعاون، پست بانک پرداخت می شود اظهار کرد: بانک حداکثر ۲۰ روز بعد از تایید طرح کارآفرین باید درخواست دریافت وثیقه را ارائه کند اگر هم طرحی را رد کرد باید علت کار خود را نیز ارائه دهد.
وی با بیان اینکه این تسهیلات به طرح های که دارای توجیه اقتصادی هستند پرداخت می شود تصریح کرد: این وام با بازپرداخت ۹ ساله تعیین شده که وام گیرنده از سال چهارم می تواند بازپرداخت را آغاز کند.
رضوی ادامه داد: تمام این موارد برای افزایش اشتغال پایدار روستایی و عشایری و همچنین سرمایه در گردش شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر اختصاص یافته است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری افزود: برای اشتغال پایدار روستایی و همچنین سرمایه در گردش شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر سود ۶ و ۱۰ درصد در نظر گرفته شده است.
رضوی با بیان اینکه بانک ها تا روز ۲۸ اسفندماه سالجاری موظف به پرداخت تسهیلات به متقاضیان هستند و از روز پنجم فروردین سال ۹۷ هم باید ادامه پرداخت تسهیلات را ادامه دهند افزود: حداکثر آورده سرمایه گذار در روستاها ۲۰ درصد با سه سال دوره مشارکت و تنفس است.
وی با بیان اینکه تا سه سال اول لازم نیست که وام گیرنده هیچ پرداختی داشته باشد گفت: بازپرداخت اقساط وام از سال چهارم به مدت ۶ سال آغاز می شود .
رضوی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید بهترین توجه را به اقشار محروم و روستایی داشته است اظهار کرد: برنامه های توسعه در روستا باید به برخورداری از خدمات مورد نیاز زندگی و توسعه فناوری روستاییان منجر شود.
جلسه توسعه و اشتغال روستایی استان روز شنبه به ریاست استاندار اصفهان و با حضور معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، فرمانداران، بخشداران شهرستان های استان اصفهان در استانداری اصفهان برگزار شد.
سهم استان اصفهان از محل تسهیلات اشتغالزایی روستایی و عشایری ۴۲۵ میلیارد تومان است.
۳۷۵ میلیارد تومان این اعتبار از محل صندوق توسعه ملی، ۴۰ میلیارد تومان از بانک سینا و ۱۰ میلیارد تومان از محل بانک پارسیان برای این تسهیلات اختصاص یافته است.
براساس نتایج سرشماری ۹۵، جمعیت استان اصفهان پنج میلیون و ۱۲۰ هزار و ۸۵۰ نفر است که از جمعیت استان اصفهان حدود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار مرد (۵۱ درصد) و ۲ میلیون و ۵۲۰ هزار زن (۴۹ درصد) هستند.
همچنین استان اصفهان دارای یک میلیون و ۶۰۸ خانوار است که از این تعداد یک میلیون و ۴۱۲ هزار خانوار شهری و ۱۹۶ هزار خانوار روستایی است
عشایر این استان نیز در شهرهای بویین میاندشت، فریدن و چادگان درغرب استان با داشتن ۲۷ هزار نفر عشایر ایل بختیاری، سمیرم، دهاقان و شهرضا در شمال استان با ۲۴ هزار نفر عشایر از ایل قشقایی و محمدآباد و نصرآباد در شرق اصفهان با ۳ هزار نفر عشایر از طایفه عرب جرقویه، جامعه عشایری استان اصفهان را تشکیل می دهند.