آینده، از آن مناطقی است که منابع آبی خود را بخوبی مدیریت می کنند

پایگاه خبری ارک خبر – اصفهان:

 آینده، از آن مناطقی است که منابع آبی خود را بخوبی مدیریت می کنند

استاندار اصفهان با تاکید بر اینکه آینده، از آن مناطقی است که منابع آبی خود را بخوبی مدیریت می کنند، اظهار داشت: خشکسالی های اخیر و برهم ریختگی شرایط جوی در سراسر دنیا نشان می دهد که اگر کشورها به دنبال مدیریت و استفاده بهینه از آب با منابع محدود نباشند، در آینده ای نه چندان دور، دچار مشکلات فراوانی خواهند شد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری اصفهان، دکتر مهرعلیزاده در صد و هشتاد و سومین نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان، با تاکید بر اینکه در آینده، قدرت در دست ممالکی است که از منابع آبی برخوردارند، اظهار داشت: خشکسالی های اخیر و برهم ریختگی شرایط جوی در سراسر دنیا نشان می دهد که اگر کشورها به دنبال مدیریت و استفاده بهینه از آب با منابع محدود نباشند، در آینده ای نه چندان دور، دچار مشکلات فراوانی خواهند شد.

استاندار اصفهان به تشکیل کارگروه سازگاری با کم آبی اشاره کرد و گفت: با ابتکار عمل وزرات نیرو برای تشکیل کارگروه ملی، در ۱۲ اسفند ماه مصوبه هیئت وزیران برای تشکیل کارگروه ملی سازگاری با کم آبی ابلاغ و در ۱۳ اسفندماه اولین نشست این کارگروه به منظور بررسی پیشنهاد استانداری اصفهان برگزار گردید.
وی محور اصلی این کارگروه را تغییر الگوی مصرف آب دانست و افزود: در طرح احیای زاینده رود، اشتغال های جایگزین کشاورزی های پرآب بر، احداث گلخانه ها و ایجاد صنایع جایگزین و روش های جدید کشت، ارتقای کیفی آب پساب، جمع آوری آب پساب و رساندن آن به کشاورزان برای کشاورزی با الگوی جدید کشت، به طور مهندسی شده، در نظر گرفته و مدیریت می شود.

مهرعلیزاده به سه مسئله تامین آب تا منطقه، مصرف درست هم در بخش کشاورزی، هم صنعت، هم مصارف خانگی و نیز ساماندهی سهم مصرف به صورت عادلانه در مناطق مختلف بر اساس سهم آبه ها و حق آبه ها اشاره کرد و اظهار داشت: توجه به این سه مسئله بطور همزمان می تواند به احیای زاینده رود کمک کند.
استاندار اصفهان، احیای زاینده رود را در جهت استحکام بناهای تاریخی و میراث فرهنگی، اکوتوریسم و اقتصاد گردشگری شهر اصفهان و رونق اماکن اقامتی و صنایع دستی، افزایش نشاط و شادابی در جامعه و همچنین کاهش مشکلات فرونشست زمین، فضای سبز، محیط زیست، مهم و ضروری دانست.
وی در خصوص طرح جدید موسوم به طرح لوله گذاری ۵۴ کیلومتری برای دائمی شدن آب و پایداری آب در زاینده رود، بیان نمود: براساس مطالعات صورت گرفته برای ۳۰ تا ۵۰ سال آینده، به حدود سالانه یک میلیارد و دویست میلیون متر مکعب آب در حوضه زاینده رود با رعایت الگوی مصرف نیاز داریم.
مهرعلیزاده با تاکید بر اینکه همه مناطق استان به طور دقیق و مهندسی شده در این طرح، لحاظ می شوند، گفت: با استفاده از لوله گذاری سهم قانونی تخصیصی به هر مصرف کننده ای بر حسب تصمیمات مراجع ذیصلاح قانونی دقیقا بر اساس میزان مشخص توزیع می گردد.

استاندار اصفهان، کل آب مورد نیاز برای جریان دائمی رودخانه زاینده رود در داخل شهر اصفهان در طول یک سال را ۶۰ میلیون متر مکعب دانست که در صورت نیاز به کاهش آن با سیستم بازچرخانی به حدود ۳۰ میلیون متر مکعب کاهش می یابد.
شایان ذکر است در این شورا، مصوبات کارگروه تخصصی امور زیربنایی و شهرسازی نیز به تصویب رسید.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا