بهای داروهای وارداتی کاهش می یابد
خبرگزاری ارک- معاون برنامه ریزی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو از اجرای مقدماتی طرحی برای حذف تنوع قیمت داروهای وارداتی خبر داد و گفت: بهای این داروها تا پایان سال جاری کاهش می یابد.
فرزاد پیرویان در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: یکی از اقدامات ما در سال گذشته، کاهش قیمت داروهای وارداتی و تثبیت قیمت آن بود؛ در ابتدای آغاز کار دولت یازدهم با بحران کمبود روبرو بودیم و تصمیم گرفته شد که این کمبودها رفع شود؛ ظرف شش ماه، بحران کمبودهای دارویی کاملا برطرف شده و به روال منطقی بازگشت.
وی خاطرنشان کرد: پس از این به اجرای برنامه کاهش و تثبیت قیمت های دارویی پرداختیم، زیرا یک داروی وارداتی که از منابع مختلفی وارد کشور می شد، قیمت های مختلفی داشت.
پیرویان ادامه داد: سال گذشته برای 206 قلم داروی برند اصل، فراخوان عمومی گذاشتیم تا به این ترتیب شرکت هایی که می توانند از کشورهای همسایه این داروها را تامین کنند، قیمت را به ما اعلام کنند.
معاون برنامه ریزی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو گفت: از طریق این فراخوان، 105 میلیون یورو صرفه جویی ارزی داشتیم؛ داروهای مشابه آنها را نیز در داخل تهیه کردیم؛ از این طریق بطور متوسط 26.5 درصد در 206 قلم دارو، کاهش قیمت داشتیم، زیرا این داروها از منابع مشابه وارد کشور شدند و توانستیم قیمت آنها را کنترل کنیم و این روند همچنان ادامه دارد.
پیرویان ابراز امیدواری کرد که بعد از مدت مشخصی، دیگر تنوع قیمتی در داروها را نداشته باشیم.
وی یادآور شد: همچنین در اواخر سال گذشته، فراخوان بزرگی برای تامین 465 داروی وارداتی گذاشتیم؛ تقریبا تمام داروهای وارداتی در دو مرحله فراخوان با هدف تثبیت قیمت شناسایی شدند که بار مالی حاصل از آنها 760 میلیون یورو است.
معاون برنامه ریزی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو گفت: با جمع بندی اطلاعات این فراخوان به نظر می رسد کاهش قیمت داروها را داشته باشیم که یک هفته دیگر نتایج آن مشخص می شود و تا پایان سال قیمت داروهای وارداتی کاهش می یابد.
پیرویان افزود: علاوه براین طرح ها، با اجرای سیاست های سازمان غذا و دارو، سهم عددی واردات دارو به کشور کاهش یافت به آن معنا که از 11 هزار و 400 میلیارد تومان بازار دارویی سال گذشته، داروهای وارداتی فقط 2.7 درصد معادل 33 درصد ارزش مالی این بازار را تشکیل می دادند و امسال نیز فکر می کنیم وضعیت بازار دارویی به نفع تولید داخل بهبود پیدا کند و کفه تولید داخل سنگین تر شود.