سرآشپز

نام غذا: کوفته قلقلی با سس ماست

مواد لازم: گوشت گوساله چرخ کرده ۵۰۰ گرم، پیاز ۱ عدد، آرد ۸۰ گرم، بیکینگ پودر یک دوم قاشق چای خوری، ادویه گرام ماسالا یک سوم قاشق چای خوری، زیره یک سوم قاشق چای خوری، نمک و فلفل به مقدار لازم
سس: ماست چکیده ۲۰۰ گرم، گوجه فرنگی ۱ عدد، پیاز ۱ عدد، سیر ۲ حبه، فلفل سبز ۲ عدد، زنجبیل تازه کوچک ۱ عدد، آب ۷۰۰ گرم، آب لیمو ۲ قاشق سوپ خوری، آرد ۳۵ گرم، زیره سه چهارم قاشق چای خوری، زرد چوبه یک سوم قاشق چای خوری، پودر کاری ۲ قاشق چای خوری، نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه: ابتدا گوجه فرنگی، پیاز و سیر را خرد کرده و زنجبیل را رنده می کنیم. آرد، ماست و آب را با هم مخلوط می کنیم تا صاف و یکدست شود. پودر کاری، زیره، زرد چوبه، نمک و فلفل را در روغن تفت می دهیم. بعد ۲ دقیقه گوجه فرنگی، پیاز، سیر و زنجبیل را افزوده و تفت می دهیم. سپس مخلوط ماست را ریخته و حرارت را زیاد می کنیم تا بجوشد. بعد حرارت را کم کرده و مرتب هم می زنیم تا مواد خوب مخلوط شوند. وقتی مایه غلیظ شد سس آماده است.
گوشت، پیاز رنده شده، آرد، گرم ماسالا، زیره، نمک و فلفل را باهم مخلوط می کنیم. سپس ۲ قاشق سوپ خوری آب افزوده و خوب ورز می دهیم. از مواد به اندازه گردو برداشته و گرد می کنیم. سپس کوفته ها را در روغن سرخ کرده و در سس قرار می دهیم. در آخر فلفل سبز خرد شده و آب لیمو را اضافه می کنیم. بعد ۱۰ الی ۱۵ دقیقه از روی حرارت برمی داریم. کوفته قلقلی ها را در ظرف مورد نظر چیده و سس را روی آنها می ریزیم. همراه نان سرو می کنیم.
* می توانیم بسته به ذائقه از هر ادویه ای استفاده کنیم.

الناز اشراقی

دکمه بازگشت به بالا