آذربایجان شرقی در تولید ۱۷ محصول کشاورزی رتبه برتر کشور را دارد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: این استان در زمینه تولید ۱۷ محصول رتبه‌های اول تا سوم کشور را دارد و به دنبال تبدیل شدن به کانون صادراتی کشاورزی است.

به گزارش ارک خبر،شهرام شفیعی روز چهارشنبه در گفت و گویی با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی در حوزه فرآوری عسل، فرآوری و بسته بندی تخم مرغ، فرآوری لپه و نخودچی، گوشت قرمز، سماق، قیسی، لپه، نهال لیبل دار، زردآلو ، عدس و سنجد رتبه اول، سیب، گوجه سبز، آلبالو، گردو، زغال اخته و عسل رتبه دوم کشور، تخم‌مرغ و شفتالو رتبه سوم را دارد.

وی با بیان اینکه بخش کشاورزی نقش بسیار مهمی در تامین امنیت غذایی در قالب تولید غذای کافی و سالم دارد، گفت: ۱۷ درصد از اشتغال استان آذربایجان شرقی در بخش کشاورزی است و این بخش ۹ درصد از تولید ناخالص ملی در آذربایجان شرقی را به خود اختصاص داده است.

وی میزان اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی را یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار اعلام کرد و افزود: ۳۱ درصد از وسعت کل استان را اراضی کشاورزی تشکیل داده ، مراتع ۲.۵ میلیون هکتار و جنگل ها نیز ۱۶۴ هزار هکتار از مساحت آذربایجان شرقی را به خود اختصاص داده اند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در خصوص وضعیت بارندگی در استان گفت: در پاییز سال گذشته آذربایجان شرقی شاهد ۳۳ درصد کاهش و در زمستان شاهد ۷۰ درصد کاهش بارندگی بود که تاثیر قابل توجهی در میزان ذخیره پشت سدها داشت اما خوشبختانه بارندگی های اخیر باعث شد تا میزان بارندگی ۱۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته باشد.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه ۷۵ درصد از اراضی کشاورزی آذربایجان شرقی را دیمزارها تشکیل می دهند، میزان بارندگی تاثیر بسیار زیادی در میزان تولید در استان دارد و با توجه به بارندگی های اخیر و تلاش کشاورزان و بهره برداران امیدواریم بتوانیم تولید بیشتری برای کشور داشته باشیم.

شفیعی میزان باغات آذربایجان شرقی را ۱۳۰ هزار هکتار اعلام کرد و افزود: ۴۷ درصد از اراضی آذربایجان شرقی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه قرار دارد که این مسئله محدودیت های بسیار زیادی را از نظر تامین آب ایجاد می کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه گندم، یونجه، جو، حبوبات از مهمترین محصولات زراعی و سیب درختی، انگور، زردآلو، بادام و گردو از مهمترین محصولات باغی آذربایجان شرقی است، گفت: در این استانآذربایجان شرقی سالانه بیش از پنج میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می شود که ۵۶ درصد محصولات زراعی و ۲۴ درصد محصولات باغی است و بقیه را نیز محصولات دام و طیور، شیلات تشکیل می دهد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: ۷.۵ میلیون واحد دامی و ۸۹۹ واحد مرغداری فعال اعم از مرغداری های تخم گذار، مرغ گوشتی و مرغ مادر در آذربایجان شرقی وجود دارد.

وی با اشاره به تولید بیش از ۱۶ هزار تن عسل در استان اظهار کرد: آذربایجان شرقی ۱.۲ میلیون کندو عسل دارد که علاوه بر تولید عسل، نقش بسیار مهمی در گرده افشانی مزارع نیز ایفا می کند.

شفیعی در خصوص میزان تولیدات آذربایجان شرقی در حوزه دام و طیور و شیلات گفت: سالانه در استان ۷۰۰ هزار تن شیر، ۶۰ هزار تن گوشت قرمز، ۱۱۰ هزار تن گوشت مرغ، ۱۰۷ هزار تن تخم مرغ و ۱۰ هزار تن گوشت ماهی تولید می شود.

وی افزود: صنایع تبدیلی و کشاورزی نقشی اساسی در تکمیل زنجیره تولید و ایجاد ارزش افزوده در آذربایجان شرقی دارد و کشاورزان نیز با تشکیل این زنجیره ها می توانند سود بیشتری را از تولید محصولات خود ببرند.

فعالیت ۸۵۰ واحد صنایع فراوری در آذربایجان شرقی

شفیعی ظرفیت صنایع تبدیلی آذربایجان شرقی را ۵.۵ میلیون تن اعلام کرد و افزود: در حال حاضر ۸۵۰ واحد صنایع تبدیلی و فرآوری مختلف در سطح استان فعالیت می کنند و با توجه به اینکه آذربایجان شرقی دروازه ارتباط با اروپاست، بخشی از محصولات استانهای دیگر کشور از جمله خرما نیز در این استان فرآوری می شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه این استان حتی یک اصله نهال خرما ندارد اما رتبه برتر در بسته بندی و فرآوری خرما را داراست، گفت: سال گذشته افزون بر ۵۰ هزار تن خرما از آذربایجان شرقی صادر شد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا