احتمال وقوع سیل در تبریز وجود دارد
صدوسی و ششمین جلسه علنی شورای شهر تبریز با ۷ دستور جلسه در عمارت ساعت تبریز برگزار شد.
به گزارش ارک خبر، جلسه علنی شورای شهر تبریز با گزارش مدیرکل آب منطقهای آذربایجانشرقی آغاز گردید
احتمال وقوع سیل در تبریز وجود دارد
یوسف غفارزاده در جلسه شورای شهر تبریز طی گزارشی اظهار داشت: قدمت سیل در تبریز طولانی است در سالیان گذشته با وقوع سیل قسمت های بسیاری از شهر را ویران شده و هر لحظه امکان دارد دوباره سیل شهر را فرا گیرد که متاسفانه درحال حاضر آمادگی لازم برای مدیریت این سیل را نداریم.
وی ادامه داد: مارالان، اتوبان شهید کسایی، ائل گولی و مسیرهای اطراف در محدوده سیلی قرار گرفته اند؛ فرض کنید اگر سیل به وقوع بپیوندد تمامی ماشین ها را به راهنمایی میبرد.
وی گفت: این حوزه های آبریز را همیشه در نظر داشته باشید که امکان دارد در صورت ایجاد سیل شهر را ویران کند. پیشنهاد میکنم کانالی در موازات اتوبان کسایی ایجاد کنیم که در صورت وقوع سیل آب به سمت کانال روانه شود هدایت شود که نیاز به بودجه بالای ۲ میلیارد است اما ایجاد آن ضروری است.
روح الله رشیدی در خصوص این گزارش بیان کرد: با کاهش آب نهند مناطق شمالی تبریز مورد تهدید قرار میگیرند که دهههاست این مناطق با مشکل آب مواجه هستند، از سال گذشته میزان پیشرفت رینک شمالی ۸۵ درصد عنوان می شود چرا هیچ پیشرفتی در این خصوص وجود ندارد؟ مساله مالی است یا عمرانی؟
وی ادامه داد: چاههای غیرمجاز باعث مشکلات فراوانی در تامین آب شده است، آمار دقیقی از تعداد چاههای غیرمجاز وجود دارد؟
یعقوب هوشیار درباره آبگیری سد پارک بزرگ گفت: پیشنهاد این بود که با کاهش ظرفیت این سد آن را آماده کنیم تا هم دغدغه شهروندان رفع شود و هم مردم تبریز از آن استفاده کنند.
در ادامه غفارزاده به سوالات و دغدغههای اعضای شورا و شهردار تبریز پاسخ داد.
۸۷ درصد جمع آوری زباله در تبریز مکانیزه است
دستور جلسه دوم گزارش شهرداری تبریز در خصوص ساماندهی پسماند بود که حبیبه هراتی در این باره عنوان کرد: در سال گذشته ۵۳ میلیارد تومان تعهد داشتیم که نسبت به بودجه ۱۱۴ درصد آن محقق شده است و درصد جمع آوری به صورت مکانیزه ۸۷ درصد و تعداد ۱۶۹ خودروی جمع آوری داریم.
وی ادامه داد: بیش از ۸۰ درصد هزینهها در مرحله جمع آوری است که دلایل آن بالا بودن تعداد نیرو در جمع آوری زباله و دلیل دیگر پراکندگی تجمع زباله به دلیل عدم آموزش صحیح مردم است.
رئیس سازمان پسماند تصریح کرد: ۱۰ دستگاه کمپرسی، ۴ دستگاه کشنده و ۱۲ نیسان به قیمت دولتی و دو دستگاه سیم تریلی مسقف و مجهز با مخزن شیرابه خریداری شده و تعمیر چهار دستگاه سیم تریلر هم انجام شده است.
احدصادقی؛ عضو شورای شهر تبریز گفت: شهردار تبریز در جلسات قبل عنوان کردند که مشکل تفکیک زبالهها از مبدا حل شده اما خانم هراتی عنوان کردند که این مشکل پابرجاست. فروش ضایعات پسماندهای صنعتی تخلف بزرگی بود که کسی هم پاسخگوی آن نبود.
وی افزود: در مسیر شیرآبه ها گفتید که خاک رس است؛ ما تمامی کارخانه های ماسه را در این محل میبینیم و خاک این محل خاک رس نیست. برای همین است که کارخانه ها در این مکان قرار گرفته است.
وی ظهار کرد: درباره نفوذ شیرابه زبالهها به خاک در ادامه هدایت آن به کومور چای همچنان مشکلات زیست محیطی است که ادامه دارد و لطفا گزارش محیط زیست در خصوص آنالیز این شیرابهها بعد از تصفیه به شورا هم داده شود.
هوشیار، شهردار تبریز توضیح داد: آنالیز آزمایشگاهها به تمام اعضای شورا داده شود. در خصوص پیمانکار تفکیک زباله کار این پیمانکار تمام شده است و اگر گره حقوقی باز شود شهرداری به مساله تفکیک از مبدا ورود خواهد کرد.
عاقبت راه اندازی کارخانه نوآوری چه میشود؟
زعفرانچیلر عضو شورای شهر تبریز عنوان کرد: در ضرورت اجرای این کارخانه شکی نیست اما مکانیزم این راه اندازی مهم است تا بعد شهرداری دچار ضرر و زیان نشود.️ بنا شده است که راه اندازی این کارخانه به شرکت ربع رشیدی سپرده شود اما صلاحیت این شرکت برای ما محرز نشده است.
وی ادامه داد: وضعیت تغییر کاربری سولهها در آینده مشخص نیست، اگر این سولهها در اختیار شرکت قرار دهیم و ماجرای خانه شربت اوغلی و بنیاد شهریار پیش بیاید قرار است چه کنیم؟
دهقان نژاد گفت: هر گونه بحثی که در جلسات کمیسیون تحقیق و نظارت و فناوری صورت گرفته بر اساس قانون های نوشته شده قبل از ما؛ موضوع تفکیک شده و هر گونه مطلبی که گفته میشود بر اساس تطبیق با قانون است.
وی افزود:️ کمیسیون فرهنگی در مورد این سوله ها برنامه ریزی کرده و تمام اعضای شورا میخواهند این موضوع تحقق پیدا کند. این تفاهم نامه و طرح دید به آینده مهم است امضاها سالها بعد نتیجه خواهد داد.
وی تشریح کرد: بحث طرف مقابل پارک علم و فناوری است که نمیخواهیم ربع رشیدی مورد طرف ما قرار بگیرد. تاکید دوم ما در کسمیون تحقیق و نظارت که شهرداری نیز موافق بودند؛ روش سرمایه گذاری خصوصی و مشارکتی است. کلیه قوانین و مقرارت مربوطه رعایت شود و کلیه مراحل قانونی طبق آیین نامه معاملاتی در قرارداد ها لحاظ شود
وی خاطرنشان کرد: لحاظ شود که با هر گونه تغییر کاربردی زمین مخالف هستیم. در سازمان فناوری اطلاعات ما صدها تخصص وجود دارد که پیشنهاد داریم معاونت پارک علم و فناوری طرف قرار داد باشد و یک نفر از اعضای شورا برای نظارت وجود داشته باشد.
در بررسی طرح اعضای شورای اسلامی شهر تبریز مبنی بر الزام به راه اندازی کارخانه نوآوری و لایحه شهرداری تبریز مبنی بر مشارکت شهرداری تبریز در ایجاد و راه اندازی کارخانه نوآوری در ساختمان هشت سوله پارک باغشمال شهر تبریز با قید یک فوریت به جلسه بعدی بعد از بازبینی و اصلاح موارد مشکل دار موکول شد.
انتهای پیام/