اجرای مدیریت واحد شهری مورد غفلت برنامه ششم توسعه کشور قرار گرفت
رئیس مجمع مشورتی روسای شورای اسلامی شهرهای مراکز استانها با بیان اینکه جالی خالی نهاد شوراهای اسلامی شهرها در برنامه هفتم توسعه کشور احساس می شود، گفت: مدیریت واحدی شهری یکی از مقولات مهمی است که مورد غفلت برنامه ششم توسعه قرار گرفت.
به گزارش ارک خبر،مهدی چمران در شصت و هشتمین اجلاس مجمع مشورتی روسای شوراهای اسلامی کلانشهرها و مراکز استانهای کشور اظهار کرد: از برنامه سوم تا ششم توسعه کشور مدیریت واحد شهری مطرح شده بود ولی در عمل هیچ توجهی به این مقوله نشده و اجرایی نشد.
وی گفت: به اذعان برخی ها نزدیک به ۳۰ درصد از برنامه های ششم توسعه کشور اجرایی نشده است که از آن جمله می توان به اجرای مدیریت واحد شهری اشاره کرد چرا که این موضوع مورد غفلت برنامه ششم توسعه کشور قرار گرفت.
چمران با بیان اینکه شوراها و شهرداریهای کشور مشکلات متعددی در پیشروی خود دارند، گفت: شوراهای اسلامی شهر با ۲۰ سال تاخیر آغاز به کار کردند و این تاخیر موجب شده سهم شورا و شهرداری ها را دیگر نهادها استفاده کنند. بر همین اساس باید با همفکری و انسجام بیشتر باعث بهبود شرایط مدیریت شهرهای کشور شویم.
رئیس مجمع مشورتی روسای شورای اسلامی شهرهای مراکز استانها با اشاره به جالی خالی نهاد شوراهای اسلامی شهرها در برنامه هفتم توسعه کشور خاطرنشان کرد: شورای عالی استانها مواردی متعددی در ارتباط با این موضوع به دولت ارسال کرده بود ولی در عمل توجه چندانی به این موضوع نشد در این راستا پیشنهادهایی به مجلس ارائه شده و بخشی از آن موارد مطرح شده به تصویب مجلس رسید.
چمران با بیان اینکه گردهمایی و مشورت ها وقتی به نتیجه می رسد که ماحصل آن خدمت بیشتر به مردم باشد، تصریح کرد: تاکید مقام معظم رهبری نیز در این زمینه فارغ از تعداد جلسات، به نتایج و خروجی جلسات است.
وی با اشاره به اینکه انتظار زیادی از مجلس شورای اسلامی برای حل مسائل شورا و شهرداری داریم، یادآور شد: هرچند در برخی موارد مصوبات شورای عالی استانهای کشور در مورد موافقت مجلس قرار نمی گیرد ولی با تلاش و پیگیری ها ۴۶ مورد از مصوبات شورای عالی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و راهگشای مشکلات متعددی شده است.
چمران ضمن اعلام اینکه نردیک به ۸۰ درصد مردم کشور ساکن شهرها هستند، خاطرنشان کرد: مهاجرت به شهرها باعث متروکه شدن روستاهای کشور و ایجاد مشکلات متعدد در شهرها شده است چرا که حد متوسط جهانی شهر نشینی ۵۰ درصد است. معتقدیم راه آبادانی شهرها، از آبادانی روستاها گذر می کند. برهمین اساس اگر به دنبال آبادی شهر، رفع حاشیهنشینی و حل مسائل اجتماعی شهرها هستیم، باید اقدامات مطلوبی در تامین پایدار شرایط روستایی انجام گیرد.
وی در پایان ضمن قدردانی از اعضای شورای اسلامی شهر و شهرداری تبریز و مدیران استانی گفت: در برنامه هفتم توسعه، بسیاری از مسایل شهری نادیده گرفته شده بود که با همراهی مجلس شورای اسلامی و پیگیرهای مجمع مشورتی بخشی از مسائل حل شد.