تمدن‌سازی و جامعه‌محوری ازاهداف دانشگاه اصفهان

به گزارش ارک خبر:حسین هرسیج درنشست خبری بااصحاب رسانه با اشاره به برخی چالش‌های موجود در دانشگاه‌های کشور عنوان کرد: متاسفانه ورود دانشگاه‌ها به ویژه در کشورهای جهان سوم از همان ابتدا با معضل و مشکل روبه‌رو بوده و این نهادهای علمی مسئله‌محور نبوده و متناسب با مسائل و مشکلات کشور تعریف نشده‌اند.
وی عنوان کرد:به دنبال تحول در سیستم‌های مختلف آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و دانشجویی هستیم، در این زمینه، تحول با محوریت « تمدن‌سازی و جامعه‌محوری» یکی از برنامه‌های دانشگاه اصفهان است، یعنی با توجه به مسائل جامعه در حوزه شهر، استان، کشور و همچنین در زمینه فعالیت‌های بین المللی و منطقه، متناسب با چالش‌هایی که وجود دارد، طرح‌ها و برنامه‌ها مطرح می‌شوند.

رئیس دانشگاه اصفهان با اشاره به رویکرد تمدن‌سازی در این دانشگاه بیان داشت: تمدن‌سازی بیشتر معطوف به مسائل فرهنگی به ویژه در دانشگاه اصفهان و شهر اصفهان است که پایتخت فرهنگ و تمدن ایران اسلامی محسوب می‌شود و می‌تواند در این حوزه نقش کلیدی داشته باشد. نمی‌توان با اعمال زور گره‌های فکری دانشجویان را باز کرد بلکه باید با جلسات اغنایی و جهاد تبیین به این موضوع پرداخت.

وی تاکید کرد: آموزش ما باید هدفمند و پژوهش ما باید ماموریت‌محور باشد. همچنین، متناسب با دانشگاه نسل سوم و نسل چهارم، باید بحث تجاری‌سازی که مبنای آن مبحث ایده است را گسترش دهیم. به عبارتی، از ایده تا ثروت، جزء ماموریت‌های دانشگاه است.
رئیس دانشگاه اصفهان با بیان اینکه در بحث‌های فرهنگی در دانشگاه به شدت غفلت شده است، تصریح کرد: یکی از مسائل و مشکلات این است که برخی مدیران برای تغذیه فرهنگی دانشجویان هیچ دغدغه‌ای نداشته و این منجر به آن شد که جوانان و نوجوانان ما از نقاطی دیگر به ویژه فضای مجازی تغذیه فرهنگی شدند.

رئیس دانشگاه اصفهان اضافه کرد: فضای مجازی مهم و کلیدی است اما برنامه‌ای برای افرادی که دارای گره‌های فردی و فرهنگی هستند در آن وجود ندارد.

وی با تاکید بر دیپلماسی علمی بیان کرد: دانشگاه اصفهان در شش ماه اخیر تلاش کرد تا از فرصت‌ها برای افزایش ارتباطات علمی با کشورهای مختلف، تحت عنوان دیپلماسی علمی بهترین استفاده را داشته باشد.

هرسیج گفت: اکنون بین دانشگاه اصفهان و دانشگاه سوئد دوره گردشگری مشترک ایجاد شده است که این قبیل موضوعات باعث ارتقای هرچه بهتر رتبه دانشگاه می شود.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه اصفهان در دوره جدید در عرصه دیپلماسی علمی تفاهمنامه‌های زیادی را با دانشگاه‌های مختلف دنیا منعقد کرده است تا سبد جذب دانشجویان خارجی در این مرکز علمی متنوع شود.

هرسیج ادامه داد: یکی از مشکلات کنونی این است که ما روابط سیاسی و اقتصادی خوبی با برخی کشورها مثل روسیه، چین، سوریه و عراق داریم اما روابط علمی ما با این کشورها بسیار ضعیف است؛ افزایش ارتباطات علمی با این کشورها به معنای کاهش رابطه علمی با کشورهای غربی نیست، در این راستا مذاکرات و تفاهم‌نامه‌هایی با دانشگاه‌های روسیه امضا شده و در مرحله عملیاتی است.

رئیس دانشگاه اصفهان با بیان اینکه به دنبال ایجاد تنوع در ارتباط با دانشگاه‌های دنیا هستیم، گفت: بر همین اساس همایش دیپلماسی ملل با حضور ۱۰ سفیر از کشورهای مختلف در دانشگاه اصفهان برگزار و با آنها مذاکره شد تا بتوانیم از فرصت‌ها در این حوزه استفاده کنیم.

وی افزود: در دیپلماسی علمی هم کشورهای شرقی و هم کشورهای غربی اهمیت دارند و ضمن حفظ استقلال به دنبال برقراری ارتباط تنگاتنگ علمی با همه دنیا هستیم.
خبرنگار:محبوبه عزیز

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا