مدیرکل تبلیغات خراسان رضوی: هیاتهای مذهبی مورد طمع جریانها/ کمتر از دو درصد هیاتها آسیب زا هستند
به گزارشپایگاه خبری ارک به نقل از ایرنا، حجت الاسلام محمود مرویان حسینی روز یکشنبه در نشست خبری افزود: با تنظیم این حرکت مذهبی و توسعه آن مبتنی بر نیازهای زمان می توان در کنار شور و عاطفه، عقلانیت دینی را در قالب هیاتهای مذهبی به دنیا نشان داد.
وی ادامه داد: هیاتهای مذهبی گسترده ترین شبکه مدنی در کشور است که بطور مردمی در عرصه فرهنگ دینی فعالند و سازمان تبلیغات اسلامی در جهت سیاستگذاری و نظارت بر آنها انجام وظیفه می کند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی گفت: در طول 10 سال گذشته با نظارت دستگاههای متولی، پرهیز از رفتارهای موهن و خرافی در رفتار عمومی هیاتها کاهش یافته و رشد معرفتی و هوشمندانه ای در فعالیت آنها مشاهده شده است.
وی افزود: بر اساس ارزیابی فعالیت 21 هزار هیات مذهبی در کشور بیش از 60 درصد هیاتها جریانهای اصیل انقلاب اسلامی را در فعالیتهای خود مورد توجه قرار داده اند.
* کمتر از دو درصد هیاتها آسیب زا هستند
حجت الاسلام مرویان حسینی همچنین گفت: بر اساس ارزیابی انجام شده از دو هزار هیات مذهبی فعال در مشهد 40 هیات معادل کمتر از دو درصد آنها آسیب زا و نیازمند تذکرات جدی از سوی دستگاهها شناخته شدند.
وی مهمترین آسیبهای شناسایی شده را شامل قمه زنی، رفتارهای خلاف وحدت و تقریب مذاهب اسلامی و برگزاری جلسات مزاحم آرامش عمومی برشمرد.
او افزود: هیاتهای مذهبی آسیب زا اغلب تحت نظارت شورای هیاتهای مذهبی خراسان رضوی قرار نداشته و از آموزشهای این شورا و سازمان تبلیغات اسلامی بهره نگرفته بودند.
* پنج هزار هیات مذهبی در خراسان رضوی
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی همچنین گفت: 91 هزار هیات مذهبی در سطح شناسایی شده که از این تعداد پنج هزار هیات در خراسان رضوی فعالیت دارند.
وی افزود: این هیاتها در ایام محرم و صفر زمینه فعالیتهای فرهنگی و عزاداری فراوانی را برای ارادتمندان به اهل بیت(ع) فراهم می کنند.
حجت الاسلام مرویان حسینی ادامه داد: از مجموع هیاتهای مذهبی شناسایی و ساماندهی شده در خراسان رضوی هزار هیات در شهرهای مشهد، نیشابور، تربت حیدریه و سبزوار مربوط به خواهران است.
وی همچنین گفت: 50 هیات مذهبی در مشهد متعلق به اتباع افغانستان است که آیینهای مذهبی را بسیار پرشور برگزار می کنند.
* پنج هزار نفر مبلغ مجالی حسینی
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی افزود: امسال پنج هزار و 500 مبلغ مذهبی فعالیتهای مجالس حسینی را در این استان پشتیبانی می کنند.
وی ادامه داد: از این تعداد سه هزار و 120 نفر توسط سازمان تبلیغات اسلامی به مراکز جمعیتی در شهرها و روستاها اعزام می شوند و دو هزار و 500 نفر در کسوت ائمه جماعات مساجد، ادارات و مدارس فعالیتهای تبلیغی را انجام می دهند.
حجت الاسلام مرویان حسینی گفت: در آستانه دهه نخست محرم 50 همایش توجیهی برای مداحان، شاعران آیینی و مسئولان ایستگاههای صلواتی به منظور کم کردن آسیبهای احتمالی و غنی سازی برنامه ها در شهرستانها به ویژه مشهد برگزار شد.
* حقوق ماهانه روحانی مستقر
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در ادامه استقرار درازمدت روحانیان را از سیاستهای جدی این سازمان ذکر و بیان کرد: در سه طرح استقرار، هجرت و هدایت 820 مبلغ با خانواده هایشان در مناطق تبلیغی به مدت یک تا 10 سال حضور یافته اند.
وی افزود: خراسان رضوی بالاترین استقرار درازمدت مبلغان مذهبی را در بین استانهای کشور دارد و در این زمینه حوزه علمیه خراسان و مرکز رسیدگی به امور مساجد استان نیز این سازمان را یاری می دهند.
او ادامه داد: با این حال با توجه به مرزی و تلفیقی بودن خراسان و پراکندگی جمعیت هنوز نیاز به استقرار 200 روحانی دیگر در مناطق مختلف به ویژه روستاها وجود دارد.
وی گفت: با توجه به تاثیرات مثبت طرح استقرار روحانیون، حوزه های علمیه باید فرهنگ هجرت را برای تبلیغ فاخر و لازم دانسته و آن را ترویج کنند تا مبلغان مهارت آموزیهای لازم را برای خدمت ارزشمند بدست آورند.
حجت الاسلام مرویان حسینی افزود: حداکثر اعتبارات فرهنگی سازمان تبلیغات برای حمایت از طرح استقرار روحانیون در مناطق دوردست و روستاها هزینه و در طول 30 سال گذشته بیشترین ردیف اعتباری سازمان تبلیغات برای این طرح مصرف شده است.
وی گفت: با این حال حقوق یک روحانی در چارچوب طرح استقرار ماهانه بین چهار میلیون تا هشت میلیون ریال است.
خبرنگار: میترا عبداللهی**منتشرکننده: حسین کریم زاده
7489/1858