کسب رتبه نخست المپیاد آتش نشانی کشور توسط تبریز/ تجهیز آتش نشانی تبریز به بالابر 54 متری/ فعال سازی سیستم ردیابی تماس های دریافتی
به گزاش ارک خبر به نقل از آناج، داود طالب نژاد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: یازدهمین المپیاد آتش نشانان کشور با حضور یک هزار و صد نفر از 43 شهر در قالب 243 تیم طی روزهای 8 الی 15 مهرماه در تبریز برگزار شد.
وی افزود: تیم آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تبریز، با کسب 26 مدال در مجموع هشت رشته مسابقات، قهرمانی یازدهمین دوره المپیاد عملیاتی ورزشی آتش نشانان کشور را از آن خود کرد؛ تیم های آتش نشانی اصفهان و کرج نیز در مجموع به ترتیب عناوین دوم و سوم را به خود اختصاص دادند.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی تبریز ایجاد مهارت، دقت و افزایش سرعت عمل، بالا بردن توان عملیاتی و افزایش اعتماد عمومی به توانمندی آتش نشانان و امدادگران کشور و تبادل اطلاعات و انتقال تجارب بین آتش نشانان را از مهم ترین اهداف برگزاری المپاد عنوان کرد.
وی یادآور شد: مسابقات عملیاتی ورزشی آتش نشانان کشور از سال ۱۳۷۸ توسط سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور برنامه ریزی و با تشکیل کارگروه آمادگی جسمانی و ورزش آتش نشانان کشور مسابقات و برنامه های مختلف ورزشی و مهارتی در سطح سازمان های آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداریهای کشور برگزار می شود.
طالب نژاد تاکید کرد: مسابقات در دو مرحله عمومی و تخصصی برگزار می شود که در سالهای گذشته دو استان برگزاری المپیاد را بر عهده می گرفت، در این دوره استان آذربایجان شرقی با برعهده گرفتن برگزاری هم زمان هر دو مرحله، از تعطیلی این المپیاد پیشگیری کرد.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی اذعان داشت: با توجه به تراکم جمعیتی، دسترسی آسان و ترافیک کاری، 20 ایستگاه فعال در سطح تبریز وجود دارد که تا پایان سال جاری دو باب ایستگاه نیز تجهیز خواهد شد.
وی افزود: هر ایستگاه در هنگام بروز حوادث در حدود چهار دقیقه زمان برای رسیدن به محل حادثه حوزه ی استحفاظی خود دارد که در صورت درخواست نیروی کمکی ایستگاه دوم پس از ده دقیقه و ایستگاه سوم پس از یک ربع می توانند خود را به محل وقوع حادثه برسانند.
طالب نژاد با اشاره به تجهیزات ایستگاه های آتش نشانی تصریح کرد: 164 دستگاه نقلیه و بیش از 420 نفر نیروی عملیاتی در سه شیفت کاری در پایگاه های آتش نشانی تبریز مستقر هستند که در ماه آتی 150 نفر نیرو به صروت رسمی به این این مجموعه افزوده خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه وظیفه آتش نشانی فقط اطفاء حریق نیست، متذکر شد: تلاش ما ابتدا به جهت آموزش و پیشگیری است و معتقدیم آنچه بیش از تجهیزات در زمان حادثه چاره ساز است، آگاهی مردم و آموزش آنها در مقابله با حادثه است.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی بیان داشت: بر همین اساس نظارت جدی بر احداث ساختمان ها صورت می گیرد و با ارئه ی طرح های ایمنی و کمنترل طرح های ایمنی در پایان کار ساختمان به آنها مجوز داده می شود.
طالب نژاد اظهار داشت: بیش از 300 دانشجو در دو مقطع کاردانی و کارشناسی در حال آموزش در دانشکده ی فنی تبریز هستند، همچنین سالانه 42 سرباز نیز در این مجموعه پس از آموزش و گذراندن سربازی ترخیص می شوند.
وی با اشاره به عملیات آتش نشانان در 14 آیتم، گفت: بیش از 36 درصد عملیات های ما در حوزه رهاسازی آسانسور ها است و پس از آن اطفاء آتش علف های هرز در صدر قرار دارد.
طالب نژاد ادامه داد: در رابطه با بروز حوادث در برج ها و ساختمان های مرتفع یک دستگاه بالابر به ارتفاع 54 متر با هزینه 3 میلیارد و 700 میلیون تومان خریداری شده است.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی خاطر نشان کرد: تجهیز استاندار یک آتش نشان در حدود 16 میلیون تومان هزینه نیاز در بر می گیرد، و برای دسترسی آسان به محل حادثه در مرکز شهر و محل های پرترافیک موتورهای پیشرو خریداری و در اختیار پایگا های قرار گرفته شده است.
طالب نژاد تصریح کرد: نخستین مسئله ای که در بحث خواهر خواندگی تبریز و کربلا مطرح شد، بحث آموزش آتش نشانان کربلا و تجهیز پایگاه های آنها بود، از بهمن ماه نیز نیروهای کربلا جهت آموزش در تبریز حضور خواهند یافت.
وی یکی از مهم ترین عوامل کندی خدمات به مصدومان در حوادث را تجمع مردم دانسته و ابراز کرد: ترافیک حاصل از توقف ماشین ها به جهت تماشا یا فیلم برداری از صحنه در بسیاری از موارد منجر به این می شود که آتش نشانان نتوانند عملیات امداد و نجات را به درستی به انجام برسانند.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی در رابطه با تماس های دریافتی مردم متذکر شد: تمامی تماس های دریافتی به صورت هوشمند ردیابی می شود و در هنگام تماس نام مخاطب و آدرس منزل آنها در سامانه درج می گردد در صورت تماس از کیوسک های شهری نیز آدرس دقق کیوسک تلفنی اعلام می شود.
وی افزود: این امر خود منجر به کاهش تماس های سرکاری شده است از طرف دیگر در هنگام حادثه چون بسیاری از مردم قادر به ارائه آدرس محل حادثه نیستند، به این طریق بدون نیاز به دریافت آدرس از حادثه دیده، تیم های امداد و نجات و اطفاء حریق به محل اعزام می شوند.