هنرستان ها مکانی برای گسترش هنر در جامعه
به گزارشپایگاه خبری ارک به نقل از ایرنا، محمد محمدپور روز پنجشنبه در آیین اختتامیه گردهمایی مجسمه سازی و تجلیل از هنرجویان هنرستان میرک افزود: تاریخ آذربایجان سرشار از افتخارات فرهنگی و هنری بوده و الگوها و نخبگان بسیاری در عرصه فرهنگ و هنر از این دیار تقدیم ایران و دنیا شده است.
وی اظهار کرد: آذربایجان از دیرباز مهد هنرپروری و فرهنگ بوده و گوهرهای بیشماری را در دامان خود پرورانده و هنرمندان، ادیبان، سخنوران و غیورمردانی شایسته از این دیار برخاسته اند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی گفت: حفظ پیشینهی غنی فرهنگی و هنری و گذشته ی پرافتخار این ملت نیازمند میراث سازی در زمان کنونی و تدبیر بوده تا هنرمندان فرهیخته و صاحب سبک تربیت و اندیشههای نو شکوفا و مانند گذشته تبریز به قله های رفیع هنر و فرهنگ رهنمون شود.
محمدپور ادامه داد: آذربایجان با پیشینهی غنی و تاریخ درخشان خود در این حوزه میتواند مانند گذشته به عنوان مهمترین مرکز در تربیت هنرمندان فرهیختهی کشور موثر باشد.
وی گفت: ما هم اکنون در مقطع حساسی از تاریخ قرار گرفته ایم چرا که در هیچ مقطعی از تاریخ، تحولات به این شدت و سرعت انجام نشده و بر این اساس برای تعالی و بالندگی نیازمند همت بیش از پیش هنرمندان و تربیت اصحاب فضل و فرهنگ هستیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی با بیان اینکه هنر باید وارد بطن زندگی مردم شود اظهار کرد: هنرمند با شور، عشق و ذوق خود می تواند برای تعالی خود و دیگر انسان ها تلاش کند و آرمان ها و آرزوهای انسانی را نسل به نسل منتقل کند تا به فراموشی سپرده نشود.
محمدپور، افزود: باید هنر متعالی و بالنده هنرمندان این دیار در نمادهای شهری نمود و فضاهای فرهنگی و هنری گسترش یابد.
وی یادآوری کرد: برای شهری مانند تبریز با سابقه ی درخشان فرهنگی و هنری ده ها هنرستان نیاز است تا بزرگان عرصه ی فرهنگ و هنر مانند گذشته از این دیار برخیزند.
مدیر هنرستان میرک نیز در این آیین گفت: کشف استعدادهای بالقوه هنرجویان و به فعلیت رساندن آن رسالتی عظیم بوده که بر عهده هنرآموزان است.
غلامرضا برادران افزود: اگر امروز هنرمندانی در رشته های مختلف مانند تئاتر، فیلم و موسیقی افتخاراتی را برای تبریز می آفرینند برخاسته از این هنرستان هستند.
بنای اولیه هنرستان میرک در سال ١٢٩٧ شمسی احداث شده و توسط استاد میرمصور ارژنگی هنرمند و نقاش معروف آذربایجانی به نام هنرستان مستظرفه اداره می شد تا اینکه در سال ١٣٣٦ تحت عنوان هنرستان هنرهای زیبای میرک ادامه فعالیت داد.
رفیع موتمن طباطبایی، محمد فاسونکی، ابراهیم پشت پناه، داود امدادیان از یعقوب عمامه پیچ از جمله هنرمندان نسل اول میرک به شمار می آیند.
هنرآموزان میرک از جمله مرحوم مرتضی نخجوانی، مرحوم غنی زاده، باقری، ابراهیم مقبلی، آشوت بابایان، علی اکبر یاسمی و بخت شکوهی از جمله مفاخر فرهنگ و هنر آذربایجان محسوب می شوند.
خبرنگار: پرویز بابائی ** انتشار دهنده:محمد رستگار
8023/6183