آمار عجیب از نابسامانی مشاغل شهری در اصفهان/ ایجاد مراکزی اختصاصی برای تجمیع مشاغل

پایگاه خبری ارک خبر-اصفهان:

به گزارش ارک خبر:

مدیرعامل سازمان میادین شهرداری اصفهان:
آمار عجیب از نابسامانی مشاغل شهری در اصفهان/ ایجاد مراکزی اختصاصی برای تجمیع مشاغل
مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره‌بار و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری اصفهان گفت: 170 هزار واحد صنفی در سطح شهر اصفهان داریم که به ازای هر 12 نفر یک واحد می‌شود، این آمار در کشورهای پیشرفته به ازای هر 500 نفر یک واحد صنفی است.
اصغر کشاورز صبح امروز در نشست خبری در جمع اصحاب رسانه اظهار کرد: میدان میوه و تره‌بار اصلی شهر اصفهان، بازارهای روز کوثر، بازار گل و گیاه و گیاهان دارویی از جمله مراکزی هستند که در ذیل سازمان میادین فعالیت دارند؛ همچنین ساماندهی مشاغل که در دهه 60 به صورت جداگانه فعالیت داشته با این سازمان ادغام و بر اساس بند 20 ماده 55 این وظیفه بر عهده شهرداری قرار گرفت.
وی عنوان کرد: تأسیس بازارهای کوثر با هدف تأمین مایحتاج مردم با بیشترین کیفیت و کمترین قیمت بوده، کاهش قیمت در این بازارها با حذف واسطه‌ها صورت گرفته و بهره‌برداران با ارتباط با کارخانه‌های تولیدی توانسته‌اند قیمت‌ها را کاهش دهند؛ شهروندان در صورت مشاهده تخلف در این بازارها می‌توانند با شماره‌های 32684408 روابط عمومی سازمان و 137 مرکز پاسخگویی به شهروندان تماس بگیرند.
مدیرعامل سازمان میادین و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری اصفهان یکی از مشکلات این فروشگاه‌ها را عدم وجود پارکینگ کافی دانست و ادامه داد: با توجه به امکانات شهرداری مناطق زمین‌هایی در اختیار قرار داده شد و با توجه محدودیت زمین‌ها برنامه‌ریزی کرده‌ایم، به همین دلیل مطمئناً مشکلاتی به جهت کمبود زمین وجود دارد اما برای بازارهای جدید زیرساخت‌ها و امکانات لازم را در نظر می‌گیریم.
وی تصریح کرد: برای هر بازار کوثر با هماهنگی شبکه بهداشت و دامپزشکی، یک نیرو از هر مجموعه برای نظارت کیفی در بازار مستقر هستند، ضمن این که یک نیروی مقیم از سوی خود سازمان در هر فروشگاه حاضر بوده و علاوه بر این، بازرسان سازمان به صورت سرزده نسبت به رعایت اصول کیفی نظارت می‌کنند.

کشاورز با اشاره به مزیت‌های این فروشگاه‌ها ابراز داشت: در هر بازار دو نفر تحت عنوان «همیار مشتری» حضور دارند که به شهروندان برای حمل خریدهایشان تا وسیله نقلیه کمک می‌کنند؛ برگزاری دوره‌های آموزشی مشتری و مداری و انجام فریضه الهی امر به معروف با کلاس‌های آموزشی برای کارکنان از دیگر اقدامات انجام شده است.

مدیرعامل سازمان میادین و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری اصفهان در خصوص واگذاری بازارها توضیح داد: نحوه واگذاری بازارهای کوثر طبق قانون به دو طریق مزایده و ماده واحده است؛ سال گذشته تمام بازارها به مزایده گذاشته شد و در دوره‌های 10 ماهه واگذاری شد و تا سه دوره به شرط حفظ کیفیت قابل تمدید است و پس آ آن مجدد به مزایده گذاشته خواهد شد.

وی با بیان این که در حال حاضر 13 بازار در حال فعالیت بوده و طبق چشم‌انداز حداکثر 17 بازار کوثر خواهیم داشت، خاطر نشان کرد: فروش مجازی در یکی از بازارها آغاز شده اما هنوز به صورت قوی وارد نشده‌ایم چون زیرساخت‌های لازم را هنوز نداریم.

کشاورز، فرهنگ‌سازی را یکی از اولویت‌های سازمان عنوان کرد و یادآور شد: امسال با توجه به نام‌گذاری سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل، از ابتدای سال جلساتی برگزار شد تا اینکه بدانیم چطور به اقتصاد مقاومتی کمک کنیم که نهایتاً منجر به برگزاری جشنواره کالاهای ایرانی در مردادماه امسال شد.

وی در ادامه توضیح داد: در این جشنواره 40 با شرکت داخلی که کیفیت لازم را داشتند برای عرضه محصولات با قیمت پایین‌تر صحبت شد و طی مرداد و شهریورماه در بازارهای کوثر انجام گرفت که هم مورد استقبال مردم بود و هم به اذعان خودشان منجر به رونق تولیدکنندگان شد و تعدیل نیرو یا تعطیلی خط که در نظر داشتند اتفاق نیفتاد.

مدیرعامل سازمان میادین و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری اصفهان در ادامه اظهار داشت: موضوع دیگر که برای حرکت به سمت حفظ محیط‌زیست اتفاق افتاد حذف کیسه‌های پلاستیکی بود، در ابتدا کیسه‌ها پلاستیکی با تجدید پذیر جایگزین شد اما پس از مدتی کیسه‌های جدید نتوانست تأییدیه‌های لازم را بگیرد و کیسه‌های پارچه‌ای جایگزین کیسه‌های تجدید پذیر شد.

وی با بیان این که نسبت به این جایگزینی نگرانی داشتیم که شاید مردم قبول نکنند، گفت: شهروندان نشان دادند دغدغه حفظ محیط‌ زیست دارند و یک میلیون کیسه‌ای که از شهریور ماه و با شروع طرح سفارش داده بودیم، هفته اخیر به پایان رسید؛ کیسه‌های جدید با شعار سه‌شنبه‌های بدون خودرو از این هفته در فروشگاه‌های کوثر عرضه خواهند شد.

کشاورز اضافه کرد: تا پیش از این طرح روزانه یک تن که معادل 60 تا 70 هزار کیسه پلاستیکی می‌شود، مصرف می‌شد اما در حال حاضر یک هفتم آن تعداد از کیسه‌های پارچه‌ای استفاده می‌شود؛ قیمت هر کیسه حدود 700 تومان شد که 200 تومان را شهروندان پرداخت می‌کنند.

وی با اشاره به دیگر بازارهایی که در ذیل سازمان میادین فعالیت دارند ادامه داد: بازار گیاهان دارویی با هدف فرهنگ‌سازی استفاده از محصولات سالم همه روزه محصولات مختلف گیاهان دارویی را عرضه می‌کند، برگزاری 3 جشنواره در سال و کلاس‌های آموزشی به صورت هفتگی در محل بازار از دیگر اقدامات بازار گیاهان دارویی واقع در خیابان پروین است.

مدیرعامل سازمان میادین و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری اصفهان تصریح کرد: بازار گل و گیاه نیز شاهد 3 جشنواره در سال است و توانسته در حوزه گل و گیاه قیمت بازارهای شهر را تنظیم کند؛ در کنار گل و گیاه، بخش ماهی‌های زینتی و مشاغل خانگی را داریم که با هدف حمایت زنان سرپرست خانوار انجام شده و با وجود فضای محدود متقاضیان زیادی دارد؛ کلنگ زنی بازار گل و گیاه جدید در 8 هکتار در انتهای بلوار ارغوانیه انجام شده و تا اواخر سال آینده به آن مکان انتقال پیدا می‌کند.

کشاورز، ساماندهی مشاغل شهری را در وضعیت زندگی شهری بسیار مؤثر توصیف و عنوان کرد: 170 هزار واحد صنفی در سطح شهر داریم که به ازای هر 12 نفر یک واحد می‌شود، میانگین کشوری این آمار 25 تا 30 نفر است و در کشورهای پیشرفته برای هر 500 نفر یک واحد صنفی فعالیت می‌کند که اتفاق از آشفتگی، آلودگی، راه‌سازی و مشکلات شهری حکایت دارد.

وی با بیان این که مشاغل چشم و چراغ شهر هستند اما باید ساماندهی بشوند، تأکید کرد: کار بسیار سختی است، در ابتدا باید فرهنگ‌سازی کرد که در چشم‌انداز میان مدت شهر سالمی داشته باشیم و قطعاً سازمان میادین و شهرداری به تنهایی نمی‌توانند این اتفاق را رقم بزنند، طبق برآوردها 17 ارگان در این زمینه باید مشارکت کنند.

مدیرعامل سازمان میادین و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری اصفهان اضافه کرد: پس از ورود به این بحث متوجه شدیم مشکلات قانونی وجود دارد؛ پس از جلسات متعدد با تمامی دستگاه‌های مرتبط 3 آیین‌نامه تدوین شده است، یکی از این آیین‌نامه‌ها با عنوان مدیریت ساماندهی مشاغل شهری، مشاغل را به سه دسته قرمز، زرد و سبز شدند تقسیم می‌کند.

وی تشریح کرد: 14 دسته از مشاغلی که در دسته قرمز قرار بگیرند به طور کلی شامل ممنوعیت برای حضور در شهر هستند، مشاغل زرد شامل 24 دسته، برای حضور در شهر باید مجوزهای لازم را بگیرند و دیگر مشاغل که در دسته سبز قرار می‌گیرند محدودیتی ندارند؛ در این آیین‌نامه آمده در مرکز شهر تنها مشاغل سبز می‌توانند فعالیت داشته باشند؛ این آیین‌نامه که مصوبه شورا را گرفت اما هنوز تأیید فرمانداری را نگرفته، می‌تواند اقدامی پیشگیرانه باشد.

کشاورز با بیان این که در سه نقطه شهرک امیرکبیر، نیک اندیش و قصر صنعت مشاغل ساماندهی شده‌اند، اظهار داشت: آیین‌نامه دیگری که به تصویب شورا و فرمانداری رسید، مشوق‌های فروش است که با توجه به این آیین‌نامه هر کدام از مشاغل مزاحم تعطیل کنند می‌توانند با پرداخت 20 درصد نقدی و مابقی اقساط 60 ماهه، دفتر جدید در محل تعیین شده را خریداری کنند.

مدیرعامل سازمان میادین و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری اصفهان گفت: در آیین‌نامه دیگری با هدف حمایت از سرمایه‌گذاران که وارد حوزه ساماندهی مشاغل شوند با توجه به پرسود نبود این حوزه مشوق‌هایی را در نظر گرفته‌ایم که در مراحل تصویب شورای اسلامی شهر است.

وی با اشاره به چند اقدام انجام شده در خصوص ساماندهی مشاغل تصریح کرد: زمینی به مساحت 16 هزار متر مربع در خیابان سروش ویژه نمایشگاه موتور و دوچرخه در نظر گرفته شده که تا ابتدای سال آینده کلنگ زنی خواهد شد و طبق برآوردها حدود 100 میلیارد تومان هزینه ساخت آن است.

کشاورز ادامه داد: عمده‌فروشان خشکبار که در محدوده خیابان ولیعصر فعالیت دارد به دلیل ورود و خروج ماشین‌های حمل بار مشکلاتی برای تردد در خیابان ایجاد کرده است، با جلساتی که برگزار شده محلی در ضلع شرقی میدان تره‌بار با مساحت 14 هکتار در نظر گرفته شده که عملیات اجرایی آن نیز آغاز شده و امیدواریم فاز اول آن تا سال آینده به بهره‌برداری برسد.

وی افزود: صنایع مبل در مرحله تنظیم قرارداد هستیم در زمینی 24 هکتار در کنار شهرک امیرکبیر، شهرک طلا را از سال‌های قبل در شهرک امیرکبیر در نظر گرفته شد، حتی چند مورد تحویل شد اما دیگر فعالان نیامده‌اند، محل جدید بعد از شهرک جی در نظر گرفته شده و توسط خود اتحادیه صنف در حال انجام است.

مدیرعامل سازمان میادین و ساماندهی مشاغل شهری شهرداری اصفهان در پایان خاطر نشان کرد: بالای 20 هزار نفر در شاپور جدید شاغل هستند و اگر در گذشته این مکان اختصاص داده نشده بود امروز چهره شهر شکل دیگری بود؛ این موضوع نشان از اهمیت ساماندهی مشاغل دارد که امیدواریم با مشارکت تمام دستگاه‌های مرتبط هر چه زودتر بتوانیم اقدامات اثرگذاری انجام دهیم.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا