بهره برداری ازپروژه فرآوري سنگ آهن ذوب آهن اصفهان
پایگاه خبری ارک خبر-اصفهان:
همزمان با عيد فرخنده نيمه شعبان سالروز ولادت باشكوه حضرت ولي عصر (عج) افتتاح شد :
پروژه فرآوری سنگ آهن نمادي از خودباوري و توان بالاي پرسنل ذوب آهن اصفهان
همزمان با نيمه شعبان سالروز ولادت با شكوه يگانه منجي عالم بشريت حضرت مهدي (عج) و باحضور مهندس احمد زماني مديرعامل شركت سرمايه گذاري صدر تامين ، مهندس حسين ناجي رييس وساير اعضاي هيئت مديره و مهندس صادقي مديرعامل ذوب آهن ، جمعي از مديران و مسئولين و همكاران بخش آگلومراسيون ، پروژه فرآوري سنگ آهن ذوب آهن افتتاح و به بهره برداري رسيد.
پروژه فرآوری سنگ آهن در ذوب آهن اصفهان در ادامه اقدامات مختلف در جهت صرفه جويي ، استفاده بهينه از مواد اوليه و افزايش توليد با هدف افزايش عيار آهن و كاهش عيار عناصر مضر در آن با بهره گیری از دانش و تخصص کارکنان و با استفاده از تجهیزات این شرکت انجام و به بهره برداری رسید.
مهندس حسن ضیا معاون پشتیبانی و ساخت ذوب آهن اصفهان درمراسم افتتاح اين پروژه با بیان مطلب فوق گفت : با توجه به اینکه فرآيند توليد چدن و فولاد در كارخانه ذوب آهن اصفهان به روش كوره بلند انجام مي شود ، هرچه سنگ آهن ورودي كوره بلند از عيار بالاتري برخوردار باشد راندمان كوره افزایش یافته و به طبع آن قيمت تمام شده محصول توليدي پايين می آيد.
وی ظرفيت كل توليد اين پروژه را 200 تن در ساعت عنوان نمود كه 180 تن در ساعت توليد محصول اصلي مي باشد.
معاون پشتيباني و ساخت این شركت افزود : از ويژگي هاي منحصر به فرد اين پروژه اين است كه كليه عمليات اعم از ساخت و نصب اسكلت فلزي ساختماني ، تجهيزاتي و تابلو هاي برق(MCC) و تابلو PLC در داخل كارخانه و توسط پرسنل شركت در معاونت هاي پشتيباني و ساخت و معاونت بهره برداري انجام گرفته است. طراحي اين پروژه نيز توسط حوزه معاونت برنامه ريزي و توسعه و به طور خاص توسط مديريت ارشد مهندسي كارخانه انجام شده است .
مهندس ضیاء اظهار داشت : تامين تجهيزات پروژه عمدتا از تجهيزات داخل انبار ها انجام شده و بخش كوچكي توسط مديريت خريد تجهيزات خريداري شده است.مجموعه تجهيزات از طريق سيستم اتوماسيون و از طريق HMI كنترل و بهره برداري مي گردد كه طراحي و اجراي آن و برنامه PLC توسط مديريت اتوماسيون و ارتباطات انجام گرديده است. به طور خاص مي توان گفت كه اين پروژه نمادي از خودباوري و توان بالاي پرسنل ذوب آهن بوده و ريشه در عزم و اراده آهنين غيور مردان ذوب آهن دارد.
معاون پشتیبانی و ساخت ذوب آهن مدت زمان انجام پروژه را 4 ماه ذکر کرد (شروع پروژه آذر 95 و پايان آن فروردين 96)كه در نوع خود ركورد محسوب مي شود .
وی تصریح کرد : اين پروژه با توجه به شرايط خاص خود و اولين تجربه طراحي توسط مهندسي كارخانه و عدم وجود بر آورد دقيق احجام در ابتداي پروژه، در صورتي كه قراربود توسط پيمانكاران انجام شود هزينه هاي چندين برابري شامل قيمت هاي جديد،دستور كارهاي زياد و افزايش مبلغ پيمان و ادعاهاي بسيار زياد را در پي داشت و از اين بابت علاوه بر صرفه جويي فوق العاده از بسياري از دعاوي حقوقي نيز جلوگيري نموده است. علاوه بر اينكه به صورت بهينه از پرسنل موجود بهره وري صورت گرفته است. لازم به ياد آوري است كه نفر ساعت هاي صرف شده به هيچ وجه هزينه مازادي را به كارخانه تحميل ننموده و اين پرسنل درصورت عدم به كارگيري در اين پروژه حقوق و مزاياي خود را دريافت مي نموده اند.
مهندس ضیاء احجام پروژه فرآوری سنگ آهن را به شرح ذیل عنوان نمود :
- خاكبرداري فنداسيون ها 700 مترمكعب
- خاكبرداري محوطه 6000 متر مكعب
- قالب بندي 300 متر مربع
- بولت گذاري 500 كيلوگرم
- آرماتوربندي 7000 كيلوگرم
- بتن ريزي 400 متر مكعب
- خاكريزي اطراف فنداسيون ها 300 مترمكعب
- محوطه سازي 8500 مترمربع
- خاكريزي و تسطيح محوطه باند آخر انبار مواد خام 15000 متر مكعب (البته اين مورد جزء پروژه نبوده و بصورت ويژه جهت اضافه نمودن ظرفيت ذخيره سازي مواد در انبار مواد خام جهت بخش آگلومراسيون در قالب اين پروژه صورت گرفته و يك باند اضافي جهت انبار ايجاد شده است)
- ساخت و نصب اسكلت فلزي ساختماني و تجهيزاتي 71700 كيلوگرم
- ساخت و نصب تابلو برقMCC و PLC 4 دستگاه
- تامين و نصب 2 واحد درام مغناطيسي(مگنت سپراتور) 30000 كيلوگرم
- كابل كشي 4000 متر
- نصب لوله كاندوئيت برق 1000 متر
شایان ذکر است كه هزينه تامين تجهيزات، احداث و راه اندازي خط بر اساس برآورد اوليه 6 میلیارد ريال بوده است. .