نگاه تخصصی به فرآیند گریسکاری شیرآلات حلقه مفقوده در صنعت نفت و گازاست
پایگاه خبری ارک خبر-اصفهان:
رئیس ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت ملی گاز ایران در همایش گریس و گریسکاری در اصفهان گفت:
نگاه تخصصی به فرآیند گریسکاری شیرآلات حلقه مفقوده در صنعت نفت و گازاست
به گزارش روابط عمومی شرکت گاز استان اصفهان، در مراسم اختتامیه نخستین نشست گریس و گریسکاری که با حضور رئیس ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت ملی گاز ایران و نمایندگان شرکت های گاز استانی برگزار شد،یوسفی پور
ضمن تشکر از برگزاری این همایش تخصصی بیان داشت: صحبت در مورد شیر ، ولو و گریسکاری به صورت سیستماتیک ، تخصصی و کاربردی، در سطح صنعت نفت و گاز تاکنون نبوده و این فرآیند یک حلقه مفقوده در فرآیندهای فنی و عملیاتی این صنعت به شمار می رفت.
رئیس ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت ملی گاز ایران، افزود:گریسکاری یکی از فرآیندهای مهم در صنعت نفت و گاز است که می بایست در زمانبندی مناسب و به صورت دوره ای با رعایت الزامات ایمنی انجام بگیرد.
وی، با اشاره به حوادثی که دراثر عدم فرآیند روانکاری و گریسکاری شیرآلات اتفاق افتاده یا عدم انجام این فرآیند موجب تشدید حادثه یا تاخیر در کنترل حادثه گردیده، تصریح کرد: فرآیند گریسکاری یکی از الزامات مهم ایمنی در صنعت نفت و گاز است.
یوسفی پور، همچنین با تاکید بر اهمیت انواع روان کننده و نحوه روانكاري و مقدار استفاده از آنها در شيرآلات مختلف افزود: گريس هاي كهنه و رسوبات موجود باعث جام شدن يا افزايش گشتاور مخصوصاً در شيرهاي توپي وسماوري خطوط لوله ميگردد که ممکن است بسیار خطرناک باشد.
رئیس ایمنی، بهداشت و محیط زیست شرکت ملی گاز ایران،گفت: برخی از شیرآلات بواسطه ساختار اختصاصی خود نیاز به سرویس نگهداری دوره ای دارند، در برخی دیگر از شیرآلات باید درهنگام بروز نشتی تزریق مواد، آب بندی انجام گردد؛ تزریق گریس های پایه نفتی در شیرآلات صنعت نفت و گاز بیهوده و در پاره ای از موارد مضر می باشد.
وی خاطر نشان کرد: انتخاب نوع گریس با توجه به نوع شیر یک اصل مهم در این فرآیند است.
همچنین، مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان، با توجه به اهمیت موضوع گریسکاری شیرهای شبکه و ایستگاه های گاز، بر ضرورت آموزش افراد مرتبط و واحدهای تعمیراتی نسبت به این موضوع تاکید کرد و افزود: افراد برای انجام این فرآیند تخصصی می بایست صلاحیت لازم را داشته باشند.
وی، بیان داشت: از نتایج مهم این نشست دوروزه با توجه به بازه زمانی گریسکاری شیرهای مختلف و استفاده از تمیز کننده ها ، تهیه دستورالعمل و روش اجرایی گریسکاری شیرهای plug و ball و valve cleaner بانضمام نحوه ی رفع جام شیرهای مختلف توسط تولید کنندگان گریس و توزیع در بین شرکت های گاز استانی است.
مهندس علوی، بر برگزاری هرساله نشست تخصصی شیرها و گریسکاری آنها با مشارکت بخش خصوصی تاکید کرد و افزود: نگاه علمی و فنی به این فرآیند در صنعت نفت و گاز برای پیشگیری از حوادث اجتناب ناپذیر است.
وی، بیان داشت: با توجه به طول عمر گریس هایی با پایه سینتتیک بجای پایه گیاهی پیشنهاد اصلاح استاندارد مربوطه و بکارگیری این گریس در این نشست دوروزه مطرح شد .
مهندس علوی تصریح کرد: بکارگیری گریس های تاریخ گذشته چه خارجی و چه داخلی تحت هیچ شرایطی مجاز نبوده و برخی روش های رایج در روان کردن این گریس ها مردود است .
گفتنی است، در اختتامییه این نشست، پس از جلسه پرسش و پاسخ قطع نامه نتیجه گیری از این نشست تخصصی توسط مدیرعامل شرکت گاز استان اصفهان قرائت گردید و در انتها نیز مقالات برتر ارائه شده به دبیرخانه این همایش معرفی و به برگزیدگان جوایزی اعطاء شد.