تبلت جایگزین کتاب درسی دانش آموزان کم بینا /جزئیات سنجش نوآموزان

خبرگزاری ارک- رئیس سازمان استثنایی آموزش و پرورش با بیان اینکه تبلت جایگزین کتاب های درسی دانش آموزان نیمه بینا خواهد شد، جزئیات سنجش نوآموزان را اعلام کرد.

به گزارش مهر، مجید قدمی در نشست خبری که در سازمان استثنایی آموزش و پرورش برگزار شد، اظهار کرد: امسال یک میلیون و ۳۰۰ نفر ورودی به کلاس اول خواهیم داشت.

وی افزود: سنجش نوآموزان از اول خرداد در ۸۴۷ پایگاه سنجش آغاز خواهد شد که پوشش ۹۹ درصدی را خواهیم داشت و آن یک درصد برای جاهای صعب العبور است که پایگاه های سنجش سیار در نظر گرفته ایم.

قدمی اظهار کرد: تعداد ۵۲ هزار و ۵۶۳ کم توان ذهنی، ۱۵۸۲ اوتیسم، ۵۸ نفر اختلال هیجانی، ۱۷۸۳ معلول جسمی حرکتی شدید و ۶ هزار چند معلولیتی تحت پوشش ما هستند.رئیس سازمان استثنایی آموزش و پرورش با بیان اینکه دیگر برای دانش آموزان نیمه بینا کتاب های درسی با فونت بزرگ ساخته می شود، اظهار کرد: از سال تحصیلی جدید به دانش آموزان جامعه هدف، تبلت به صورت رایگان داده می شود تا به اندازه بینایی خود فونت محتوای درسی خود را انتخاب کنند.وی تصریح کرد: برآورد کرده ایم این طرح ۶۰۰ میلیون اعتبار نیاز داشته باشد. البته اگر به صورت کتاب درسی چاپ می کردیم هزینه ها بیشتر از این رقم ها بود.

به گفته قدمی، بیش از هزار دانش آموز کم بینا تحت پوشش سازمان استثنایی کشور هستند.

وی با بیان اینکه سال گذشته به صورت پایلوت ۱۰ درصد از کودکان ۵ سال تمام مورد سنجش قرار گرفته اند، اظهار کرد: ۸۴ هزار و ۳۹۵ کودک در سراسر کشور مورد ارزیابی قرار گرفته اند که نتیجه نهایی آن ۱۶ نفر مشکل بینایی، ۲۵ نفر مشکل کمبود شنوایی که آنان در مدارس عادی ثبت نام خواهند کرد.

قدمی افزود: کسانی که نیاز به سمعک و کاشت حلزون داشته باشند به صورت رایگان با حمایت این سازمان صورت خواهد گرفت.

رئیس سازمان استثنایی آموزش و پرورش گفت: از این تعداد هزار و ۳۷ نفر به مدارس عادی هدایت شدند و تمام ناشنوایان هم باید در مدارس عادی تحصیل کنند چرا که با اعتبار ۳ میلیارد تومان از طرح آموزش فراگیر تلفیقی حمایت خواهد شد. از معلمان و مدیران در مدارس عادی که این طرح شامل مدرسه آنان می شود حمایت خواهد شد.

به گفته وی، ۶۵ کم توان ذهنی، ۳ اوتیسم و ۴ معلول جسمی حرکتی و ۱۱۵ کم معلولیتی به مدارس خاص ارجاع داده شدند.

رئیس سازمان استثنایی آموزش و پرورش با اشاره به نتایج سنجش نوآموزان ۶ سال تمام، اظهار کرد: سال گذشته یک میلیون و ۲۳۳ هزار نفر در ۸۲۸ پایگاه تست سنجش داده اند که از این بین ۸ هزار ۶۷۱ نفر به مدارس خاص ارجاع داده شدند.

قدمی افزود: طبق این سنجش ۹۰ درصد دانش آموزان راست دست و ۱۰ درصد چپ دست هستند، در حالی که نُرم جهانی ۱۰ درصد است.

وی ادامه داد: ۲۶ درصد نوآموزان دوزبانه هستند و به سختی زبان فارسی فرا می گیرند و میانگین سنی پدر آنان ۳۸ و مادر آنان ۳۲ است. ۵.۸ درصد پدران به عبارتی یعنی ۷۱ هزار نفر بیسواد هستند و تعداد ۹۴ هزار مادران نوآموزان طی اعلام این نتایج سواد ندارند.

قدمی یادآور شد: ۷۶ درصد از نوآموزان سابقه پیش دبستانی داشتند که طبق سنجش آنان ۲ نمره از سایر نوآموزان جلوتر هستند.

رئیس سازمان استثنایی آموزش و پرورش با بیان اینکه طبق نتایج سنجش ۸ هزار از دانش آموزان از کوتاهی قد رنج می برند، اظهار کرد: ۶۳ هزار نوآموز هم دچار چاقی بودند و همچنین ۷۵۶ هزار از نوآموزان یک دندان پوسیده داشتند.

اهم برنامه های سازمان استثنایی آموزش و پرورش در سال ۹۴

قدمی از حل مشکل سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزان استثنایی خبر داد و گفت: این مسئله در مناطق محروم صد در صد حل شد و مناطق نیمه برخوردار و برخوردار هزینه ایاب و ذهابشان ۷۰ درصد رایگان می شود و پیش بینی می کنیم سرویس ایاب و ذهاب برای بیش از ۲۰ استان رایگان شود.

وی با بیان اینکه تمام دانش آموزان استثنایی تحت پوشش بیمه درمانی رایگان قرار می گیرند، اظهار کرد: خدمات توانبخشی کلیه دانش آموزان که نیاز درمانی و دارویی داشته باشند، رایگان خواهد شد.

قدمی افزود: اعتبار ۳ میلیارد تومان برای توسعه آفرینی آموزش تلفیقی و فراگیری در نظر گرفته شده است.

رئیس سازمان استثنایی آموزش و پرورش تصریح کرد: اعتبارات فعالیت های ورزشی و فرهنگی صد در صد افزایش یافته است و همه گروه ها را تحت پوشش قرار می دهد.

وی با بیان اینکه ۹۰ درصد کتاب های درسی به دست دانش آموزان استثنایی با شروع سال تحصیلی خواهد رسید، اظهار کرد: برای اولین بار امتحانات نهایی دانش آموزان نابینا به صورت بریل خواهد بود، همچنین در کنکور هم دانش آموزان نابینا امتحان خود را به صورت بریل ارائه خواهند داد که تاکنون اینگونه نبوده است.

قدمی از اشتغال زایی دانش آموزان استثنایی خبر داد و گفت: تعاونی های دانش آموزی با حضور اولیا و دانش آموزان دوره متوسط در شیفت دوم مدارس راه اندازی خواهد شد و از فضای مدارس برای ایجاد کارگاه های تولیدی استفاده خواهیم کرد.

 

 

دکمه بازگشت به بالا