خسارت ۶هزارو ۸۰۰ میلیارد تومانی سیل به بخش کشاورزی
ارک خبر- معاون اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که سیل در ۱۶ استان ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی زده است گفت: ۹۲۰ هزار هکتار از اراضی زراعی کشور در درصدهای مختلف زیر آب است و ۱۰۸ هزار هکتار از باغات نیز در استان های مختلف آسیب دیده است.
عبدالمهدی بخشنده شامگاه دوشنبه پس از پایان نخستین جلسه ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور در محل وزارت کشور در جمع خبرنگاران افزود: ۱۶ استان کشور درگیر سیل هستند.
وی میزات خسارت های وارده در استان ها را متفاوت دانست و گفت، ۷۶ درصد خسارات وارده به بخش کشاورزی مربوط به استان های خوزستان، گلستان، مازندران و لرستان بوده است.
بخشنده اظهار کرد: خوشبختانه خسارات سیل در سایر استان ها گسترش نیافته اما متاسفانه میزان خسارات در استان خوزستان بسیار گسترده است به همین دلیل این استان را به صورت ویژه رصد می کنیم.
معاون اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: بر اثر سیل ۲۵ هزار راس دام سبک و یکهزار راس دام سنگین تلف شده و ۳۷۴ واحد مرغ دارای از ۱۰ تا ۱۰۰ درصد خسارت دیده به طوری که ۹ میلیون قطعه طیور تلف شده است.
بخشنده گفت: یکهزارو ۱۰۰ واحد آبزی پروری و پرورش ماهی خسارت دیده اند و درصد این خسارات متفاوت است. همچنین به بیش از ۱۸۰۰ قنات و۱۴۰۰ حلقه چاه، چند هزار کیلومتر شبکه آبیاری زه کشی و جاده های بین مزارع خسارت وارد شده است.
وی ادامه داد: مصوبه دولت در هفتم فروردین، برای استان های گلستان و مازندران عملیاتی شده است. بر اساس این مصوبه دولت برای جبران خسارات بخش کشاورزی این دو استان ۴۷۰ میلیارد تومان بلاعوض و ۲۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات چهار درصد که از چهار تا ۱۸ درصد آن را دولت تقبل کرده اختصاص می یابد.
بخشنده گفت: رییس سازمان برنامه و بودجه روز دوشنبه کمک های بلاعوض را ابلاغ کرد و رییس کل بانک مرکزی نیز دیروز(یکشنبه) تسهیلات ۲۲۰۰ میلیارد تومانی را به ۶ بانک ابلاغ کرد. وزیر جهاد کشاورزی هم دستورعمل نحوه پرداخت را امروز ابلاغ کرد.
معاون اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی افزود: در استان های گلستان و مازندران ۱۷ تا ۱۸ درصد کشاورزان خسارت دیده بیمه بودند که از اول فروردین ماه کار پرداخت خسارت به آن ها به صورت نقدی شروع شده است.
بخشنده گفت، پرداخت خسارت آن دسته از کشاورزانی که در استان های گلستان، مازندران و خوزستان با صندوق بیمه قرار داد داشتند و محصولاتشان آسیب دیده شروع شده است.
وی تاکید کرد: علاوه بر پرداخت بلاعوض و تسهیلات ارزان قیمت به کشاورزان آسیب دیده در استان های مازندران و گلستان، باز پرداخت اقساط تسهیلات آنها به مدت سه سال استمهال می شود و این روش را برای سایر استان ها نیز تصویب خواهیم کرد.