نیم نگاه (مقام والای استادشهریار)

*مدیرمسئول – محمّد اشراقی

 استاد شهریار شاعر نامی درحد حافظ و سعدی و
ملا محمد فضولی غنی از معرفی است.

شهریار ترک زبان اهل تبریز هنگام تحصیل پزشکی در تهران، بدنبال شکست عشقی، غریزه شعری خود را پیگیری کرد  و بدنبال خلق آثار شاهکار گونه در دو زبان فارسی و ترکی به اوج مقام بلند ادبی رسید.

موقعیت شهریار باعث شد که سالروز وفات وی به عنوان روز شعر و ادب ایران به مجلس پیشنهاد  و در مجلس هم تصویب گردد.

مثل همیشه در بسیاری از مسائل، اهالی هنر وادب فارسی بعلت عدم رضایت از این نامگذاری بجا،  در برگزاری عمومی وسراسری  مرتب سالانه روز شعر وادب ایران بنام شهریار ، اشکال تراشی میکنند.

ولی این مراسم ملی در تبریز و ظاهراً در سایر شهرهای ترک نشین ایران همیشه برگزار  می گردددر شناختن بیشتر شهریار کوشش می شود.

دردیوان فارسی شهریار  شعرهای فصیح، عمیق و بلیغ فراوانی وجود دارد، که وی را در ردیف شعرای فارسی گوی اسطوره ای مثل حافظ ،سعدی ، مولوی ، حکیم نظامی ، فضولی ونسیمی  قرارداده
است.

شناخت واقعی شهریار نه با شعار بلکه خواندن اشعار ناب وی مقدور است.

انتقاد بی جا از وی خطاو نشانگر تعصب خواهد بود.

در ارزش فوق العاده   ادبی و هنری اشعار ترکی شهریار این اشاره کفایت می کند که اشعار ترکی وی تاکنون به بیش از ۲۴ زبان ترجمه شده و شهریار را در زمان حیات شریف خود به شاعری جهانی ارتقا داده است.

می توان گفت شعر ترکی سهندیه وی فارغ از مجموعه (حیدربابایه سلام) و سایر اشعار ترکی وی به تنهایی بسنده آشکار ساختن مقام والای شهریار به عنوان یک شاعر ترکی  درجه یک معاصر
می باشد.

 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا