سرآشپز

نام غذا: شله مشهدی

مواد لازم: گوشت گوسفند ۱ کیلوگرم، نخود ۱۵۰ گرم، لوبیا قرمز ۲۰۰ گرم، لوبیا چیتی ۲۰۰ گرم، ماش ۱۵۰ گرم، بلغور گندم ۳۰۰ گرم، برنج نیم دانه ۴۰۰ گرم، دارچین و زنجبیل به مقدار لازم، ریشه جوز به مقدار لازم، نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه: ابتدا حبوبات را از شب قبل خیس کرده و چند بار آب آنها را عوض می کنیم. سپس حبوبات را با هم یا جدا جدا می پزیم. بلغور گندم و برنج را با هم می پزیم. گوشت را همراه پیاز پخته و استخوان ها ی گوشت را جدا و ریش ریش می کنیم. سپس در آب در حال جوش حبوبات، بلغور و برنج، گوشت، زنجبیل، نمک و فلفل را ریخته و مدام هم می زنیم تا مثل حلیم غلیظ و کشدار شود. در۳۰ دقیقه آخر دارچین و جوز هندی را اضافه می کنیم. شله را در ظرف مورد نظر ریخته و همراه قیمه سرو می کنیم.

* در پخت سنتی حبوبات، گوشت و ادویه ها را با هم می پزیم. سپس استخوان های گوشت را جدا کرده و ریش ریش می کنیم.

* نسبت گوشت به چربی ۷۰ به ۳۰ است. یعنی گوشت ۷۰۰ گرم و چربی ۳۰۰ گرم باشد.

* ترجیحا مقدار آب را از ابتدا به مقدار لازم می ریزیم تا بعد لازم به اضافه کردن آن نشود.

* در ظرف را اصلا نمی گذاریم چون باعث ترش شدن شله می شود.

* می توانیم همه مواد را له کرده و دم کن گذاشته و دم کنیم. در این صورت باید خیلی مواظب باشیم که هنگام دم بخار کرده و آب آن داخل شله نریزد.

* شله یکی از غذا های محلی مشهد است و مخصوص روز های محرم و صفر است.  قبل از سرو آن با نان سنگک، پنیر و سبزی پذیرایی می کنند.

 

الناز اشراقی

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا