تحولی برای صنایع دستی/گشایش دروازه تخت‌جمشید

گشوده شدن دروازه تخت‌جمشید، ورود صنایع دستی به حوزه NFT، ممنوعیت سفر در تعطیلات خرداد و برگزاری نشست یکصدسالگی حفاظت از میراث فرهنگی از جمله خبرهای میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.

به گزارش ارک خبر،گروه جامعه؛ در این هفته نشست یکصد سال حفاظت از میراث فرهنگی برگزار شد. این نشست‌ها تا پایان سال ۱۴۰۰ با موضوعات مختلف ادامه می‌یابد. در این نشست شورای هماهنگی سازمان‌های غیردولتی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران با همراهی ایکوم و وزارت میراث فرهنگی در نظر دارد به مناسبت تغییر سده خورشیدی، نشست‌هایی را تحت عنوان «یکصد سال فرهنگ و هنر» با حضور کارشناسان برگزار کند.

اولین نشست آن درباره حفاظت از میراث فرهنگی بود که کارشناسان مختلفی این موضوع را از ابعاد متفاوت بررسی کردند.

همزمان با آغاز تعطیلات نیمه خرداد، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی گفت: با توجه به اینکه دی ماه ۹۹ مراکز گردشگری با اصرار و پیگیری‌های وزارت میراث فرهنگی در گروه یک مشاغل قرار گرفته، بدون تردید این مراکز می‌توانند میزبان مسافرانی باشند که با وسایل حمل و نقل عمومی به شهرهای مختلف ایران فارغ از هرگونه رنگ‌بندی سفر می‌کنند؛ مبنای تصمیم‌گیری در مورد فعالیت گردشگری شهرها، رنگ‌بندی کرونایی است که از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام می‌شود.

پس از آن ستاد ملی مقابله با کرونا برخی محدودیت‌ها را برای شهرهای قرمز و نارنجی اعلام کرد.

در این هفته همچنین خانه صنایع دستی بهزاد با عنوان «خانه ب» در خانه استاد حسین بهزاد مینیاتور افتتاح شد. قرار است در این خانه فعالیت‌های صنایع دستی شکل گیرد. یکی از این فعالیت‌ها ورود صنایع دستی به حوزه NFT است. در این برنامه سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و پویا محمودیان معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی حضور داشتند.

در این هفته همچنین دروازه تخت‌جمشید بعد از یک دهه کاوش باستان‌شناسی، به روی گردشگری گشوده شد تا به عنوان جاذبه جدید گردشگری فارس در فهرست جاذبه‌های تاریخی و گردشگری ایران قرار گیرد. این اتفاق همزمان با سفر علی‌اصغر مونسان وزیر میراث فرهنگی به استان فارس بود که در طی آن ۲۸ پروژه گردشگری و فرهنگی به بهره‌برداری رسید.

این هفته طی مراسمی رسمی، تفاهمنامه همکاری مشترک میان معاونت توسعه، اشتغال و کارآفرینی وزارت کار و صندوق توسعه صنایع دستی و حفظ و احیای بناهای تاریخی به امضا رسید.

این صندوق در این هفته خبر دیگری نیز داشت؛ از آنجایی که مدیرعامل صندوق حفظ و احیا اعلام کرده بود بناهای تاریخی وابسته به ارگان‌های دیگر برای واگذاری باید به بخش خصوصی داده شود، معاون توسعه وزارت میراث فرهنگی در نامه‌ای نوشت که هرگونه انتقال مالکیت بناها و مجموعه‌های در اختیار وزارت میراث فرهنگی و ادارات کل تابعه به مؤسسات و شرکت‌های وابسته و غیروابسته ممنوع است.

این هفته در گزارشی نوشت: بالاخره بخش خصوصی اجازه پیدا کرد که واکسن کرونا وارد و خریداری کند؛ این یک اتفاق برای بخش خصوصی خواهد بود تا بتواند از آن برای رونق گردشگری در ایران و جذب گردشگران داخلی و خارجی متقاضی تزریق واکسن استفاده کند.

پیرو این موضوع، یکی از کارشناسان گردشگری نیز گفت: اکنون وقت آن رسیده که برای پساکرونا خود را آماده کنیم؛ با تزریق واکسن و ایمنی مردم ایران، می‌توانیم برای جذب گردشگران به کشور اقدام کنیم چرا که اکنون کشورهایی که نیمی از مردم خود را واکسینه کرده‌اند، در حال جذب گردشگران خارجی هستند. ایران نیز باید بتواند یکبار دیگر تبلیغات گردشگری خود را با رویکرد جدید در سطح بین‌المللی شروع کند.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا