گزارشی از عملکرد 100 روزه استاندار آذربایجان شرقی
ارک خبر- استاندار آذربایجان شرقی در گفتوگوی تلویزیونی با مردم استان از طریق شبکه سهند، ضمن تشریح آخرین وضعیت برخی از پروژههای مهم و زیربنایی استان، گزارشی از عملکرد ۱۰۰ روز نخست مدیریت ارشد استان در دولت دوازدهم را تشریح کرد .
به گزارش ایسنا، منطقه آذربایجان شرقی، مجید خدابخش در این گفتوگوی تلویزیونی، اظهار کرد: خدا را شاکرم که خدمتگزار مردم آذربایجان شرقی هستم و امیدوارم با دعای این مردم فهیم، گامهایی برای تحقق ارزشهای نظام و اهداف دولت برداریم .
وی با بیان اینکه سند توسعه آذربایجان شرقی در دوره مدیریت دکتر جبارزاده، استاندار سابق تدوین شده است، افزود: در حال حاضر پیگیر اجرایی شدن این سند هستیم و متناسب با شرایط، برای ایجاد زیرساختها تلاش میشود .
استاندار آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: اصلیترین موضوع در توسعه و آبادانی، سرمایهگذاری بخش خصوصی داخلی و خارجی است و دولت وظیفه دارد زیرساختهای این امر را فراهم کند .
وی افزود: پروژههای اساسی و تأثیرگذار استان ازجمله راهآهن میانه به تبریز، تأمین برق و فرآوری معادن، توجه به شرکتهای دانشبنیان، عرصه خودروسازی، نفت و گاز جزو محورهای اساسی بوده که در ۱۰۰ روز آغاز به کارم در استانداری، بیشتر بر روی آنها تمرکز کردهام .
خدابخش عنوان کرد: برای رسیدن به اهداف و ترسیم چشماندازی از وضعیت استان، تاکنون از نزدیک به ۵۰ واحد صنعتی و تولیدی کوچک و بزرگ در استان بازدید انجام شده و جلسات مکرری نیز با دستگاههای اجرایی مرتبط با امر سرمایهگذاری داشتهام .
وی با تأکید به اینکه استان دارای ظرفیتهای زیادی است، گفت: در کنار دستگاههای اجرایی، حضور حجتالاسلام آلهاشم بهعنوان نماینده ولی فقیه و ۱۹ نماینده پرتلاش در مجلس شورای اسلامی، کمک بزرگی برای ما هستند .
استاندار آذربایجان شرقی بیان کرد: راهآهن تبریز- میانه جزو پروژههایی است که تصمیم دارم هر ماه از آن بازدید کنم؛ خوشبختانه مسیر میانه تا بستانآباد طی دو ماه آینده آماده عبور قطار میشود و تلاش میکنیم باقیمانده این مسیر نیز با سرعت پیش برود .
وی اضافه کرد: در پروژههای دیگری مانند آزادراه تبریز- مرند- بازرگان نیز پیمانکار به سرعت در حال کار است و مسائل و مشکلات آن را نیز به جدیت پیگیری میکنیم .
خدابخش با اشاره به بازدید اخیر خود از شهرک صنعتی چرمشهر تبریز، اظهار کرد: در این مرکز 3 هزار و ۲۰۰ نفر نیروی فعال مشغول به کار هستند و ۸۰ درصد چرم کشور در آن تولید میشود؛ برخی از واحدها دچار مشکلاتی مانند کمبود برق هستند که از راههای مختلف به دنبال حل مشکلات هستیم .
وی با اشاره به اهمیت رویکرد صادراتی در واحدهای تولیدی استان، به یکی از واحدهای موفق تولید محصولات گلخانهای در منطقه آزاد ارس اشاره کرد و گفت: صد درصد محصولات این واحد به کشور روسیه که از جمله بزرگترین و سودآورترین بازارهای دنیاست صادر میشود و استان آذربایجان شرقی این ظرفیت را دارد که بخش عمدهای از نیازهای این بازار به مواد غذایی را تأمین کند .
وی افزود: برای این منظور صنعت باید در خدمت فرآوری محصولات کشاورزی باشد و آنها را تبدیل به ارزشافزوده کند که استفاده از ظرفیت جوانان دانشگاهی در این راستا ضروری است .
استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه در ۱۰۰ روز نخست مسئولیت، با دو موضوع مهم و اساسی در شهر تبریز مواجه بودیم، گفت: یکی از آنها، آلودگی هوای تبریز بود که در این راستا از ۱۵ آذر، اجرای طرح LEZ آغاز شده و طبق مصوبه اعضای شورای شهر، ۳۰۰ اتوبوس جدید به ناوگان حملونقل عمومی شهر وارد خواهد شد .
وی ادامه داد: متروی تبریز هم بهعنوان مهمترین پروژه شهری جزو اولویتهاست، فاز اول خط یک مترو به طول ۱۵ کیلومتر راهاندازی شده و برای تکمیل آن ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار لازم است .
خدابخش افزود: برای خط دو نیز که عملیات حفاری آن آغاز شده، خط اعتباری ۴۲۰ میلیون دلاری تصویب شده و مشکل کوچکی در قرارداد این خط وجود داشت که به زودی حل خواهد شد .
استاندار آذربایجان شرقی در ادامه با بیان اینکه اصلیترین راه ایجاد اشتغال، سرمایهگذاری است، به نمونههای موفقی از سرمایهگذاری کارآفرینان جوان در نقاط مختلف استان اشاره کرد و گفت: یکی از زمینههای بسیار مناسب برای اشتغالزایی، حوزه آیتی است که شرکتهای بسیار موفقی در این حوزه داریم و دولت نیز تسهیلات خوبی در این حوزه ارائه میکند .
خدابخش همچنین به سرمایهگذاریهای صورتگرفته در صنعت نفت و گاز در استان اشاره کرد و گفت: هماکنون پالایشگاه تبریز برای کاهش آلودگی هوا، بنزین یورو ۴ تولید میکند و در حال توسعه برای تولید یورو ۵ است که این طرح به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو سرمایهگذاری نیاز دارد .
وی اذعان داشت: ۳۱۹ شرکت در استان قابلیت تولید تجهیزات نفت و گاز را دارند که فقط برخی از آنها با وزارت نفت امکان تبادل دارند و اگر بقیه شرکتها نیز در این چرخه وارد شوند ظرفیت بزرگی برای استان ایجاد خواهد شد .
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه کارخانه تراکتورسازی تبریز مشکل حادی ندارد ولی برای دوام فعالیت، باید با تکنولوژی روز تطبیق داده شود، افزود: این کار در برخی از واحدهای صنعتی استان مانند کارخانه کاوه انجام شده و بهنحو چشمگیری موفقیتآمیز بوده است .
وی با تأکید به اینکه ما دانشگاههای تبریز و سهند را داریم که ۸۰۰ استاد با رتبه دانشیاری به بالا و ۱۰ هزار دانشجوی کارشناسی ارشد و دکترا دارند، گفت: از بخش صنعت انتظار داریم از ظرفیت فنی و تکنولوژی دانشگاهها استفاده کند .
خدابخش به اهمیت موضوع برندسازی نیز اشاره کرد و گفت: برندهایی که با رعایت استاندارد و کیفیت بتوانند خود را در بازار مطرح کنند میتوانند در سطح جهانی عرضه شوند؛ برای نمونه فرش تبریز یک برند جهانی است و امروزه در بسیاری از کشورها، فرش با این برند تولید میشود .
وی از اهمیت منطقه آزاد ارس در حوزه صادرات نیز یاد کرد و گفت: ارس، صنعتیترین منطقه آزاد کشور است و تولید و سرمایهگذاری در این منطقه از حمایتهای خوبی برخوردار است .
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه اصلیترین زیرساخت توسعه صادرات، حملونقل است، ادامه داد: یکی از محورهای توسعه استان حملونقل است و برای این منظور مشاور حملونقل انتخاب کردهام .
وی اضافه کرد: در بخش راه، پروژههای مهمی چون بزرگراه تبریز- اهر و ادامه آزادراه تبریز- بازرگان و مراغه – هشترود را داریم و در پروژه راهآهن میانه- تبریز هم بعد از اتمام خط یک، طرح برقی کردن خط دو را خواهیم داشت که سرمایهگذار خارجی برای اجرای آن آماده است .
خدابخش از افزایش پروازهای فرودگاه بینالمللی تبریز خبر داد و گفت: هر ماه یکهزار و ۵۰۰ پرواز از این فرودگاه داریم؛ البته برخی هواپیماها نیاز به نوسازی دارند، شرکتهای هواپیمایی نیز آمادگی دارند تا با هواپیماهای کوچک فعالیت کنند .
وی با بیان اینکه تبریز ۲۰۱۸ فرصت تاریخی است، افزود: یکی از اولویتهای ما در این رویداد، تلاش برای فراهم کردن فرصت سرمایهگذاری در راستای جذب گردشگر خارجی است؛ میزان درآمدی که از هر گردشگر خارجی نصیب کشور میشود معادل با درآمد ۲۲ بشکه نفت است و این نشان میدهد که بخش گردشگری، از بهترین بخشها برای سرمایهگذاری و ایجاد اشتغال است .
استاندار آذربایجان شرقی در بخش پایانی سخنان خود تصریح کرد: از مسئولان میخواهم وقتی مدیر میشوند به معنای واقعی خدمتگزار مردم باشند؛ قطعاً اشکالاتی هست، اما وظیفه مدیر داشتن گوش شنوا و تلاش برای اصلاح امور است، اگر مدیری ظرفیت روحی و سعه صدر نداشته باشد، باید از مسئولیت کنار بکشد .
خدابخش همچنین با اشاره به تحرکات اغتشاشگران در برخی از شهرهای کشور با تحریک دشمنان خارجی، اظهار کرد: در این میان مردم هوشیار استان آذربایجان شرقی و تبریز با متانت رفتار کردند و اجازه سوءاستفاده به دشمنان انقلاب و نظام ندادند .