درمان نارسایی کبدی با سلول های مشتق از سلول های بنیادی

ارک خبر- محققان روشی کشف کردند که می تواند به طور موثر جمعیتی خالص از سلول های کبدی را از سلول های بنیادی انسانی تولید کند. این دستاورد می تواند راهی برای درمان نارسایی کبدی باشد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سلول بنیادی، تیمی از محققان به سرپرستی دکتر لی تنگ و دکتر اروینگ وایزمن توانسته اند، سلول های کبدی تولید شده از سلول های بنیادی را با موفقیت به مدل موشی پیوند کنند و نرخ بقای آنها را در کوتاه مدت افزایش دهند.

بیماری های کبدی، گزینه های درمانی اندکی دارند و بار زیادی را به سلامت و اقتصاد جامعه تحمیل می کنند. به دلیل کمبود اهدا کننده های کبد، سالانه بیش از یک میلیون نفر در سراسر دنیا در حالی که در انتظار دریافت پیوند هستند، می میرند.

برای حل این مشکل محققان همواره به دنبال تولید مقادیر زیاد سلول های کبدی از سلول های بنیادی (بویژه سلول های بنیادی جنینی) بوده اند.

در این مطالعه نیز تنگ و وایزمن، با شبیه سازی فرایندهای تکوینی کبد در انسان و فراهم کردن شرایط لازم برای تمایز سلول ها، توانستند جمعیت خالصی از سلول های کبدی بالغ را از سلول های بنیادی جنینی تولید کنند.

پیوند این سلول های کبدی بالغ به مدل موشی نارسایی کبدی منجر به بهبود بقای جانور در کوتاه مدت شد. با پیشرفت و مطالعات بیشتر، این رویکرد این پتانسیل را دارد که در نهایت منجر به درمان نارسایی کبدی در انسان شود.

دکمه بازگشت به بالا