سرآشپز
نام غذا: آش دوغ
مواد لازم: دوغ ۲ کیلو گرم، برنج آش ۱ پیمانه، بلغور یک سوم پیمانه، نخود پخته ۱ پیمانه، پیاز ۲ عدد، کره ۲۵ گرم، سبزی ۳۰۰ گرم، آب گوشت به مقدار لازم، نمک به مقدار لازم
طرز تهیه: ابتدا پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کرده و در کره کمی تفت می دهیم. سپس آب گوشت، بلغور و مقداری آب به پیاز اضافه کرده و حرارت را کم کم می کنیم. بعد از ۱۰ دقیقه نخود، برنج آش و نمک را ریخته و اجازه می دهیم تا مواد کاملا جا بیفتد. سپس سبزی خرد شده را اضافه می کنیم. وقتی سبزی پخت دو سوم دوغ در دمای محیط را آرام آرام ریخته و هم می زنیم تا سر نرود. وقتی آش کمی با دوغ جوشید و طعم آن را گرفت۱ لیوان از دوغ را نگه می داریم و بقیه دوغ را می ریزیم. آش را هرازگاهی هم می زنیم تا ته نگیرد و خوب جا بیفتد. سپس آش را از روی حرارت بر داشته و وقتی از جوش افتاد یک لیوان دوغ باقیمانده را افزوده و هم می زنیم.
*سبزی آش شامل تره، شوید و گشنیز
الناز اشراقی