سرآشپز
نام غذا: دلمه برگ مو آبادانی
مواد لازم: برگ مو ۴۰۰ گرم، سبزی دلمه ۲۰۰ گرم، پیاز ۱ عدد، گوشت چرخ کرده ۲۵۰ گرم، برنج یک دوم پیمانه، لپه یک دوم پیمانه، تمرهندی یک دوم بسته، شیره خرما ۱۵۰ گرم، دارچین و زردچوبه به مقدار لازم، نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه: ابتدا لپه از قبل خیس شده را می پزیم. در اواخر پخت برنج خیس شده را اضافه کرده و می پزیم. پیاز را ریز خرد کرده و کمی تفت می دهیم. سپس گوشت، زردچوبه، دارچین، نمک و فلفل را افزوده و تفت می دهیم. سبزی، لپه و برنج آبکش شده را اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. سپس ۲ قاشق غذا خوری از سس به مواد افزوده و حرارت را کم می کنیم تا خوب به خورد مواد برود.
در یک قابلمه آب و کمی نمک ریخته و روی حرارت قرار می دهیم تا بجوش آید. سپس برگ های مو را در آن ریخته و بعد از یک جوش زدن در آبکش می ریزیم. کف قابلمه را با برگ مو می پوشانیم. وسط برگ مقداری از مواد گذاشته و می پیچینیم. بعد از پیچیدن در قابلمه چیده و در آخر سس را روی آنها می ریزیم. یک ظرف کوچک روی دلمه ها گذاشته و در قابلمه را می گذاریم. حرارت را ملایم می کنیم تا خوب بپزد. بعد از پختن در ظرف مورد نظر چیده و همراه نان سرو می کنیم.
سس: تمرهندی را در یک لیوان آب ولرم ریخته و کمی مخلوط می کنیم. بعد از ۲۰ دقیقه از صافی رد کرده و با شیره خرما مخلوط می کنیم. سس را روی حرارت ملایم قرار داده و قبل از جوشیدن از روی حرارت بر می داریم.
* می توانیم ۱ پیمانه کشمش یا زرشک به مواد داخل خرما اضافه کنیم.
الناز اشراقی