سلامتی ایثارگران از اولویتهای اصلی بنیاد شهید دولت سیزدهم بود
معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید آذربایجان شرقی با تشریح تحولات رخ داده در حوزه بهداشت و درمان بنیاد و ارتقای خیرهکنندۀ خدماتدهیِ سلامت به ایثارگران عزیز در دولت سیزدهم تاکید کرد که سلامتیِ اعضای معزّز جامعۀ ایثارگری یکی از اولویتهای اصلی بنیاد شهیدِ دولت سیزدهم بود.
به گزارش ارک خبر، حسین نوزاد در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: سلامت ایثارگران عزیز و خدماتدهی سلامت به این عزیزان در بنیاد شهید دولت سیزدهم منسجم و متحوّل شد.
وی اظهار کرد: یکی از این تحولات ارتقای خدمات سلامت ایثارگران بود و در سایۀ همین تحول، اکنون هیچ محدودیتی در تامین نیازمندیهای توانبخشی، لوازم مصرفی و تجهیزات پزشکیِ ایثارگران به ویژه والدین بزرگوار شهدا و جانبازان سرافراز وجود ندارد.
وی ادامه داد: در تحوّلی دیگر پرداختهای مربوط به حق پرستاری جامعۀ ایثارگری به شکل بیسابقهای توسعه یافت تا جایی که برای همۀ والدین معزّز بالای ۷۵ سالِ شهدا و همچنین برای خانوادههای شهدا و جانبازان و اعضایی از جامعۀ ایثارگری که دارای بیماری بوده و محدودیت شدید حرکتی داشته باشند، حق پرستاری تخصیص یافته و پرداخت میشود.
معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی با بیان اینکه بازپرداخت هزینههای درمانیِ جامعه هدف از طریق بیمه دی نیز به روز شده است، گفت: با تدابیر مدیران ارشد بنیاد شهید و بیمه دی، هزینههای درمانی ایثارگران معزّز با نظم بیشتر و تاخیر کمتر نسبت به قبل پرداخت میشود که یکی از مهمترین فرازهای تحول حوزه بهداشت و درمان بنیاد شهید در دولت سیزدهم محسوب میشود.
وی اجرای طرح ابتکاری «دارویار» را یکی دیگر از مصادیق تحولِ حوزه بهداشت و درمان بنیاد شهید در دولت سیزدهم توصیف و عنوان کرد: در مرحلۀ نخست این طرح، داروهای مورد نیاز جانبازان سرافراز ۷۰درصد تهیه شده و در درب منزل تحویل داده میشود و این در حالی است که پیش از این تهیه آسان داروهای مورد نیاز، یکی از دغدغههای مهم ایثارگران معزّز به ویژه ایثارگرانی بود که به دلایل مختلف از جمله کهولت سن و بیماری، دچار مشکل در تردد و به تبع آن تامین دارو بودند.
وی از توسعۀ مراقبت های درمانی در محل سکونت ایثارگر (Home care) به عنوان گام تحولیِ دیگر در حوزۀ بهداشت و درمان بنیاد شهیدِ دولت سیزدهم یاد کرد و گفت: در چارچوب این مراقبت ها خدماتی مانند ویزیت، نمونه گیری، پانسمان، فیزیوتراپی، تزریقات، سونداژ، آی سی یو و … در منزل ایثارگران انجام می شود.
به گفته نوزاد، خدمات مزبور برای والدین بزرگوار شهدا، جانبازان ۷۰درصد، همسران شهدا و ایثارگران مبتلا به بیماریهای صعب العلاج که تحت پوشش بیمۀ تکمیلی درمانی هستند، قابل ارائه است.
وی به جدی شدن اجرای برنامۀ پایش سلامت ایثارگران در بنیاد شهید دولت سیزدهم نیز اشاره کرد و گفت: آییننامۀ این طرح در این دوره مورد بازنگری قرار گرفت تا با هماهنگی و انسجام بیشتری اجرا شود.
وی یادآوری کرد: گروه هدفِ پایش سلامت، شامل والدین شهدا، جانبازان بالای ۵۰درصد، همسرانِ با سنِّ بالای ۶۰سالِ شهدا و آن دسته از افراد گروه هدف بنیاد هستند که با تشخیص معاونت بهداشت و درمان استان به دلیل بیماری یا شرایط خاص نیاز به پیگیری درمانی دارند.
معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی با بیان اینکه ۳۱ پزشک عمومی در این طرح با بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی همکاری دارند، افزود: هر ششماه یک بار بیش از ۶ هزار نفر از اعضای بزرگوار جامعۀ ایثارگری استان توسط این پزشکانِ طرف قرارداد ویزیت و در صورت نیاز به پزشکان متخصص یا مراکز درمانی ارجاع میشوند.
وی اضافه کرد: پایش تخصصی سلامت جانبازان گروههای خاص شامل جانبازان ۷۰درصد، شیمیاییهای شدید و متوسط، قطع عضو، اعصاب و روان، بصیر و جانبازانی که پیوند عضو انجام دادهاند نیز با هدف بهبود وضعیت سلامتی، چکاب کامل، بیماریابی و درمان این عزیزان در طول سال، یک بار انجام میشود که به عنوان مثال در آخرین دورۀ اجرای این طرح در آذربایجان شرقی در سال گذشته، بیش از ۴۰۰ نفر از جانبازان گروههای خاص استان در بیمارستان امام سجاد(ع) توسط حدود ۲۰ پزشک متخصص و فوق تخصص ویزیت و در موارد لازم برای ادامۀ سیر درمان به مراکز درمانی معرفی شدند.
وی باز شدن میدان طرح ایدههای خلاقانه و اجرای برخی از این ایدهها را یکی از ویژگیهای برجستۀ حوزۀ معاونت بهداشت و درمان بنیاد شهیدِ دولت سیزدهم برشمرد و گفت: مثلاً ما در بهرهگیری از همین شرایط، در استان وارد فاز جدیدی از تعامل با دانشگاه علوم پزشکی تبریز شدهایم تا خدماترسانیِ بهداشتی و درمانی به ایثارگران استان را مطلوبتر کنیم.
به گزارش ایسنا، به نقل از سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی، وی به برگزاری دوره های آموزشی سالمندیار و ایثاریار نیز اشاره کرد و با بیان اینکه طراحی و اجرای این دورههای آموزشی از اقدامات ابتکاری بنیاد شهیدِ دولت سیزدهم بود، گفت: در دوره های آموزشی سالمندیار، فراگیران با روشهای مراقبت اصولی از والدین و همسران مسن شهدا و در دورههای آموزشی ایثاریار، فراگیران با شیوههای مراقبت اصولی از جانبازان ۷۰درصد و جانبازان اعصاب و روان آشنایی پیدا کرده و توانمند میشوند.