جشنواره کودک دراصفهان می ماند/فقر تکنیکی فیلم های سینمایی مشهود است

پایگاه خبری ارک خبر-اصفهان:

رئیس سازمان امور سینمایی، سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی:

جشنواره کودک دراصفهان می ماند/فقر تکنیکی فیلم های سینمایی مشهود است

رئیس سازمان امور سینمایی، سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جشنواره کودک به نام اصفهان است و در این شهر می ماند.

به گزارش ستاد اطلاع رسانی سی امین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان،  محمد مهدی حیدریان در نشست خبری با خبرنگاران که با موضوع چشم اندازها و سیاست های سینمای کودک برگزار شد با اشاره به اینکه امروز نخستین نشست خبری مجموعه ماست و برگزار یاین نشست را در حاشیه جشنواره کودک به فال نیک می گیرم،  اظهار داشت:  از این پس از سینمای ایران توجه ویژه به سینمای کودک در دستور کار قرار گرفته است چرا که دراین زمینه دچار کمبودهای زیادی هستیم.

وی با اشاره به اینکه اگر مرزها و محدودیت های فرهنگی را حفظ نکنیم بی هویت خواهیم بود، افزود: سیاست ممنوعیت خیلی وقت بود که دیگر جواب نمی داد و حالا دیگر به طور مطلق جواب نمی دهد. ما باید سهم خود را در تولید پیام تصویری و محتوای پیام بصری افزایش دهیم و دیده شویم و این کار را باید متناسب با فرهنگ بصری مخاطبانمان انجام دهیم. باید بدانیم که به طور همزمان این آثار در معرض دید مخاطبان داخلی و خارجی است به همین ترتیب باید حدمان را به صورت استاندارد و با تکنولوژی روز بگوییم.

رییس سازمان سینمایی با تاکید بر اینکه ما باید با مخاطبان و فیلمسازان صادق باشیم و سرمان را زیر برف نکنیم، اضافه کرد:  باید کودک را جدی بگیریم و بدانیم که سینمای کودک یکی از اصلی ترین فعالیت های سینماست به همین ترتیب برنامه ها و سیاست ها درجهت این موضوع انجام شود. برنامه های ما باید زنجیره ای کامل از این فعالیت ها را پوشش دهد به طور مثال ما نمی توانیم به سراغ ایده ای برویم اما از روانشناسان کودک و جامعه شناسان استفاده نکنیم و لازمه این امر ایده یابی، توجه به ساختار دراماتیک و … است.

حیدریان با اشاره به اینکه ما باید سهمی از بازار تصویری جهان داشته باشیم تا کارهایمان مبنی بر این نباشد که صرفا هنری هستند البته ما نباید به موفقیت هایمان نیز اکتفا کنیم، افزود: امیدواریم بنیاد سینمایی فارابی که وظیفه ایجاد حیات طبیعی برای سینمای کودک را دارد در آینده نزدیک برنامه های خود را اعلام کند.

وی با بیان اینکه در گذشته نسبت به سینمای کودک و نوجوان غفلت همه جانبه از سوی مسوولان،  هنرمندان و….  صورت گرفته است، ابراز داشت:  در این زمینه سهم دهی بیشتر برای کودکان و نوجوانان در دستور  کار قرار دارد.

رئیس سازمان امور سینمایی، سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه توجه به تکنیک و استانداردها برای تولید آثار در حوزه کودکان باید مورد توجه ویژه قرار گیرد، ابراز داشت: از این رو در نظر داریم با سهم دهی بیشتر به کودکان در زمینه ارتقای سطح کیفیت و کمیت تولیدات دراین زمینه گام بردایم.

وی با اشاره به اینکه با صنعتی کردن سینما در نظر داریم در این عرصه و به ویژه سنمای کودک و نوجوان تجاری سازی تولیدات سینمایی و حضور در بازار بین المللی را نیز تحقق بخشیم، تصریح کرد: در این زمینه کارگروهی در سینمای فارابی تشکیل و راهکارهای تجاری سازی سینما را دنبال می کند.

وی با اشاره به اینکه جشنواره کودک نیز یکی از حلقه های اصلی سینمای کودک و نوجوان است، افزود: از این رو در نظر داریم شرح وظیفه ای نیز که برای جشنواره کودک نوشته می شود نیز در راسای ارتقای تولیدات این سینما و همچنین عرضه مناسب آن باشد.

وی در خصوص برنامه های معاونت سینمایی وزارت ارشاد برای حمایت از تولید در بخش سینمای کودک و نوجوان تصریح کرد: برای این بخش در سازمان سینمایی فارابی ستاداقتصادی تشکیل شده است. در این زمینه باید توجه داشته باشیم که شکل حمایت هایی که تاکنون بوده است شایسته سینمای ایران نبود و این راهکار دیگر ج.ابگو نیست و باید در عرضه به دنبال سود باشیم و با چشم انداز موجود امکان بازگرداندن سرمایه و وجود سرمایه در گردش وجود دارد.

حیدریان اضافه کرد: در این زمینه با بانک ها، صاحبان سرمایه و .. رایزنی هایی را انجام داده و تفاهم نامه هایی را نیز در این زمینه به امضا رسانده ایم.

وی با اشاره به تقویت محتوای فیلم نامه های آثار تولید شده برای کودکان گفت: در این زمینه در همه سینمای ایران با مشکل مواجه هستیم و این در حالی است که ما از ادبیات و فرهنگ مکتوب غنی برخوردار هستیم و باید از این ظرفیت بهره برداری لازم را داشته باشیم.

رئیس سازمان امور سینمایی، سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در همه سینمای ایران در خصوص فیلمنامه دچار مشکل هستیم، افزود: در این زمینه برگزاری دوره های تخصی آموزشی در دستور کار قرار دارد.

 

اعضای شورای راهبردی سینمایی کشور جوان می شوند

وی در ادامه با اشاره به فعالیت دو ساله شورای راهبردی سازمان سینمایی کشور افزود: این شورا طی دو سال گذشته ارزیابی های خوبی را داشته و برنامه ریزی های مناسبی را داشته است و در این زمینه می توان گفت که نبود نیروهای جوان در این شورا از ضعف های شورای راهبردی سازمان سینمایی است که در نظر داریم این خلاء را نیز برطرف کنیم.

حیدریان همچنین با اشاره به اینکه ما از جشنواره ها حمایت مالی نخواهیم کرد، گفت: ما بنا نداریم در جشنواره ها هزینه کنیم چرا که جشنواره ها محل درآمد هستند و این در حالی است که در بسیاری از شهرهای بزرگ دنیا شهرداریها برای برگزاری جشنواره ها ورودی جدی دارند چرا که خود را متولی فعالیت های فرهنگی می دانند.

وی ضمن قدردانی از مردم و مسئولان اصفهان برای میزبانی خوب از جشنواره فیلم های کودکان و نوجوانان ابراز داشت: جشنواره کودک به اسم اصفهان است و جشنواره اصفهان است واز این رو صنایع باید با حداقل هزینه این جشنواره در اصفهان برگزار کنند.

رئیس سازمان امور سینمایی، سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: صنایع مستقر در اصفهان سرمایه گذاری خوبی در ورزش دارند و می توانند با حداقل حمایت ها ضمانت ثبات برگزاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان در اصفهان باشند. بی شک تاثیر فرهنگی آن در اصفهان، ایران و حتی سینمای جهان احساس خواهیم کرد.

در تحقق نهضت تولید محتوا بدون همکاری استان ها موفق نیستیم

حیدریان درباره برنامه های حمایتی از فیلم های پرمخاطب کودک و نوجوان جشنواره فیلم کودک و نوجوان نیز یادآور شد: در تحقق نهضت تولید محتوا بدون همکاری استان ها موفق نیستیم. بنابراین بخش عمده ای از حمایت های تولیدی ما معطوف به حمایت آن ها ست. نمایش می تواند مکمل این فعالیت های تولیدی باشد. این نکات در تعامل با استان ها دیده شده است.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه بسیاری از آثار تولید شده و راه یافته به جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوان با فقر تکنیکی مواجه هستند، تصریح کرد: باید با تقویت این موضوع برای ورود به بازارهای جهانی فعالیت کینم و در این زمینه با فعالیت در حیطه آموزش و پرورش و احیای زنگ سینما این موضوع را مورد توجه ویژه قرار دهیم.

رئیس سازمان امور سینمایی، سمعی و بصری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه در خصوص ممیزی آثار سینمایی اضافه کرد: در این زمینه می توان گفت که به دنبل اقتصادی و صنعتی کردن سینما هستیم و در این راستا می توان شاهدانجام خود به خود ممیزی ها باشیم.

در گذشته نسبت به دسته بندی محتوای سینمایی سهل انگاری شده است

وی همچنین با تاکید بر اینکه سینما نیازمند علوم میان رشته است ابراز داشت: در این زمینه یادارو می شوم که سینما علم جامع و کاملی است و باید با تخصصی کردن علوم میان رشته ای سینما در حوزه داشتن سینمای تخصصی گام برداشت.

حیدریان با اشاره به دسته بندی محتوای سینمایی برای سنین مختلف نیز اضافه کرد: تاکنون در بخش دسته بندی فیلم های سینمایی سهل انگاری هایی صورت گرفته که در نظر داریم با برنامه ریزی های مناسب و اطلاع رسانی به موقع و قبل از اکران از آسیبهای بعدی عدم دسته بندی ها جلوگیری کنیم.

 

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا