شروع تدوین نهایی سند آمایش آذربایجانشرقی از اوایل سالجاری
ارک خبر- رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی گفت: از اوایل سالجاری و ازحدود ۱۰ ماه پیش تدوین نهایی سند آمایش استان را شروع کردهایم.به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، اولین جلسه هماهنگسازی مطالعات آمایش منطقه ۲ کشور- استانهای آذربایجانشرقی و غربی، اردبیل و کردستان- پیش از ظهر امروز در اتاق جلسات سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی برگزار شد و روسا و معاونان سازمانهای مدیریت و برنامهریزی چهار استان منطقه به ارائه گزارش وضعیت مطالعات آمایش استان متبوع خود پرداختند.
در این جلسه رئیس سازمان مدیریت وبرنامهریزی آذربایجانشرقی ضمن خیرمقدم به روسا و معاونان سازمانهای مدیریت و برنامهریزی استانهای منطقه ۲ کشور، با اشاره به طی فرایند تدوین اولیه سند آمایش استان از دهه ۸۰ و مراحل به روزرسانی و بازنگری آن اظهار داشت: در اوایل سالجاری و از حدود ۱۰ ماه پیش تدوین نهایی سند آمایش استان را شروع کردهایم.
داوود بهبودی همچنین به توضیح اینفوگرافیک جمعیتی، محیطزیست و بیان تبعات زیستمحیطی استان و در نهایت ارائه پیشنهادات مربوطه پرداخت.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانغربی هم با مروری بر قابلیتهای این استان بیان داشت: فاز اول مطالعات آمایش استان آذربایجانغربی در سال ۸۴ شروع شد و در سال ۸۸ مقارن با انحلال سازمان مدیریت و برنامهریزی به پایان رسید.
ناصر حضرتیپور افزود:به روزرسانی فاز اول مطالعات و شروع فاز دوم را در سال ۹۱ شروع کردیم و در نهایت با طی فرایندهای مربوطه در تهران اعلام کردند که این سند نیازمند بازنگری اساسی است.
وی با بیان اینکه ما مطالعات آمایش تمام شدهای نداریم که حالا نتایج آن را اعلام کنیم، یادآور شد: در حال حاضر مطالعات آمایش استان را از نو شروع کردهایم و کارهای مقدماتی آن را نیز انجام دادهایم.
در ادامه رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کردستان متذکر شد: در بحث سند آمایش ابهام داریم و نمیدانیم سازمان چه الگوهایی مدنظر دارد و چه کارهایی صورت گرفته است.
بهرام نصراللهیزاده، با بیان اینکه تدوین سند آمایش کردستان هم مسیر پیچیدهای را طی کرده و گزارش اولیه کاملاً ناقص و غیرقابل استفاده است، افزود: اخیراً با دانشگاه شهید بهشتی به توافقاتی رسیدهایم تا مطالعات آمایش استان را انجام دهند.
وی در ادامه به تشریح سیمای عمومی استان کردستان پرداخت و با اشاره به توسعه نامتوازن این استان و کل کشور خاطرنشان ساخت: کردستان حدود ۱٫۸ درصد مساحت کشور را به خود اختصاص داده و نرخ رشد جمعیت از میانگین کشور بالاتر است، آمایش سرزمینی باید در جهت توسعه متوازن کشور تدوین شود.
نصراللهیزاده بر لزوم تعیین اصول کلی و جهتگیری کار تاکید و تصریح کرد: باید مشخص شود که در منطقهبندی چه کاری باید، انجام دهیم که قبلا انجام نمیدادیم و روش کار و تقسیم کار در داخل منطقه به چه شکل باید، باشد.
محمد حسینقلیزاده معاون هماهنگی امور بودجه سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اردبیل هم در غیاب رئیس این سازمان به ارائه گزارش وضعیت مطالعات آمایش این استان پرداخت و گفت: ما پیشنهاد دادیم به جای آمایش استانی آمایش منطقهای را در دستور کار داشته باشیم، چرا که معتقدیم استانی بودن آمایشها هزینهکرد اضافی است و راه به جایی نمیبرد.
در ادامه روسای سازمانهای مدیریت و برنامهریزی منطقه ۲ کشور به اظهار نظر در خصوص شیوه، ساز و کار و زمینه همکاری یا تقسیم کار مشترک در جهت انجام مطالعات منطقهای پرداختند.
در پایان افراد حاضر در جلسه برای رسیدن به تفاهم در زمینه چشمانداز توسعه بلندمدت منطقه، بر اساس تخصصهای هر استان و همراستاسازی چشماندازهای استانها بحث و تبادل نظر کردند.