سرآشپز
نام غذا: آش ترخینه
مواد لازم: مرغ ۲۰۰ گرم، پیاز ۱ عدد، سیب زمینی ۱ عدد، هویج ۲ عدد، گوجه فرنگی ۶ عدد، ترخینه خشک کرمانشاهی ۴۰۰ گرم، لپه ۱ لیوان، زردچوبه به مقدار لازم، نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه: ابتدا لپه را در آب سرد و نمک به مدت ۲ ساعت خیس می کنیم. ترخینه را کوبیده و با آب ولرم خیلی کم می شوییم. سپس در آب جوش خیس می کنیم. سیب زمینی و هویج را رنده کرده و پیاز را خلالی خرد می کنیم. گوجه فرنگی را رنده کرده و مرغ را ریز خرد می کنیم. پیاز را سرخ می کنیم تا کمی طلائی شود. سپس مرغ، لپه، هویج و زردچوبه را به پیاز اضافه کرده و کمی تفت می دهیم. بعد ۴ لیوان آب ریخته و حدود ۲ ساعت با حرارت ملایم می پزیم. وقتی لپه پخت سیب زمینی و نصف گوجه فرنگی را ریخته و هم می زنیم. سپس در ظرف را گذاشته و بعد از ۱۵ دقیقه ترخینه خیس شده را همراه آب آن اضافه می کنیم. بلافاصله هم می زنیم تا ترخینه ها کاملا از هم باز شوند. بعد از ۳۰ دقیقه باقی گوجه فرنگی ها را ریخته و در ظرف را نیمه باز می گذاریم. حدود ۳ الی ۴ ساعت روی حرارت خیلی ملایم می پزیم تا آش غلیظ شده و کاملا جا بیفتد. در آخر نمک و فلفل را اندازه کرده و آش را در ظرف مورد نظر می ریزیم. سپس با نعناع داغ، پیاز داغ و سیر داغ تزیین کرده و سرو می کنیم.
* آش ترخینه یکی از غذاهای محلی کرمانشاه می باشد.
الناز اشراقی