سرآشپز
نام غذا: باقالی قاتق گیلانی
مواد لازم: باقالی خشک ۱۰۰ گرم، شوید خشک ۲ قاشق غذا خوری، سیر ۳ الی ۴ حبه، تخم مرغ ۲ عدد، روغن ۲ قاشق غذا خوری، آب ۲ لیوان، زردچوبه به مقدار لازم، نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه: ابتدا باقالی ها را ۶ ساعت در آب خیس می کنیم. بعد از این مدت پوست باقالی ها را گرفته و می شوریم. سیرها را خرد یا رنده می کنیم. سپس باقالی و سیر را در روغن داغ کمی تفت می دهیم. بعد شوید، زردچوبه، نمک و فلفل را افزوده و تفت می دهیم. بعد آب ولرم را ریخته و اجازه می دهیم باقالی ها بپزند. در آخر تخم مرغ ها را داخل خورشت شکسته و بدون اینکه هم بزنیم در ظرف را می گذاریم. وقتی چند جوش زد و تخم مرغ ها پختند باقالی قاتق آماده است. باقالی قاتق را همراه برنج، سیر ترشی و زیتون پرورده سرو می کنیم.
* باقالی ها باید آنقدر بپزند که له نشوند.
* می توانیم به جای شوید خشک از شوید تازه ریز خرد شده استفاده کنیم. به جای سیر می توانیم از برگ سیر تازه خرد شده استفاده کنیم.
* اگر ماهی شور در دسترس بود همراه غذا سرو می کنیم.
* می توانیم به جای باقالی خشک از باقالی تازه یا لوبیا چیتی استفاده کنیم. ترجیحا از پاچ باقلا رشتی استفاده شود.
الناز اشراقی