سرآشپز
نام غذا: آش ترخون
مواد لازم: ترخون و گشنیز نیم کیلو گرم، پیاز ۲ عدد، سیر ۶ حبه، برنج ۶ قاشق غذا خوری، بلغور ۶ قاشق غذا خوری، نخود یک دوم پیمانه، آب گوشت ۲ لیوان، ماست ۹۰۰ گرم، زردچوبه به مقدار لازم، نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه: ابتدا برنج، بلغور و نخود را خیس می کنیم. سپس پیاز را خرد کرده و همراه کمی نمک تفت می دهیم. ۳ حبه سیر را له کرده و همراه زردچوبه و فلفل به پیاز اضافه می کنیم. بعد از کمی تفت دادن برنج، بلغور، نخود و مقداری آب اضافه کرده و می پزیم. پس از پختن مواد ترخون، گشنیز و آب گوشت را می ریزیم. باقی سیرها را له کرده و همراه نمک به ماست اضافه می کنیم. ماست را خوب هم می زنیم تا صاف و یکدست شود. زمانی که سبزی پخت ماست را اضافه کرده و مرتب هم می زنیم تا از کناره ها شروع به جوشیدن کند. وقتی آش جا افتاد در ظرف مورد نظر ریخته و با نعناع و پیاز داغ تزیین می کنیم.
* ماست ۹۰۰ گرم معادل یک سطل کوچک می باشد.
الناز اشراقی