مدیرکل راه وشهرسازی استان اصفهان مطرح کرد
پایگاه خبری ارک خبر- اصفهان:
مدیرکل راه وشهرسازی استان اصفهان مطرح کرد؛
در اندیشه ایران شهری، انسان محور اصلی فعالیت هاست/ در برنامه های ایران شهری باید همبستگی اجتماعی و احساس تعلق ایجاد شود
اولین نشست ایران شهر با موضوع شهر آرمانی – شهر واقعی و همچنین نشست تخصصی با موضوع نقش شبکه فضاهای عمومی شهری در ارتقاء زندگی در بافتهای تاریخی در دانشگاه هنر اصفهان برگزار شد .
به گزارش روابط عمومی اداره کل راه وشهرسازی استان اصفهان، در اولین نشست ایران شهر با موضوع شهر آرمانی – شهر واقعی که با حضور حجت اله غلامی مدیرکل راه وشهرسازی و با سخنرانی دکتر ایمانی جاجرمی عضو هیات علمی دانشگاه تهران برگزار شد بر نهادینه شدن این پدیده و ایجاد حس تعلق در تک تک افراد جامعه در زمینه اندیشه ایران شهری تاکید شد .
مدیرکل راه وشهرسازی استان اصفهان در ابتدای برگزاری این نشست بیان داشت: این اولین نشست از سلسله مباحثی است که در تبیین اندیشه ایران شهری و بازآفرینی شهری بناست استمرار و ادامه داشته باشد و امید است تا بتوان این بحث را در مجموعه مدیران شهری نهادینه نماییم .
اندیشه ایران شهری موضوعی بود که با دستور مقام عالی وزارت راه وشهرسازی طرح موضوع شد و اندیشمندان و اساتید برنامه های شهری، کار تحقیقاتی و مطالعاتی زیادی را روی آن انجام داده اند و در حقیقت اندیشه ای است نشات گرفته از تاریخ وفرهنگ ایران زمین .
وی گفت: در اندیشه ایران شهری، انسان محور اصلی فعالیت هاست و هرگونه توسعه و ساخت وساز شهری حول این محور اصلی شکل می گیرد و این اندیشه باید نشاط، شادابی، سرخوشی و رفاه را با خود برای همنوعان به ارمغان آورد .
غلامی با ابراز تاسف از نادیده گرفتن انسان به عنوان محور اصلی حاضر در اندیشه ایران شهری در احداث پروژه های عمرانی و شهری اظهار داشت: متاسفانه هرساله بیش از 70 درصد درآمد شهرداری ها در راستای یک برنامه تحت عنوان بهبود عبورومرور و حمل ونقل شهری هزینه می شود ولی تاکنون به انسان که حاضر در اندیشه ایران شهری است فکری نشده و در کلان شهرها به او اجازه نفس کشیدن هم داده نشده و اگر اقدامات انجام شده تاکنون در راستای اندیشه ایران شهری انجام شده بود باید در کلان شهرها یک شهروند بتواند به راحتی نفس بکشد .
مدیرکل راه وشهرسازی استان در ادامه بیان داشت: متاسفانه انسان در حد یک کالا تنزل پیدا کرده و اینگونه است که فضاهای شهری مشابه انبار شده اند و به سمت وسوی بی هویتی و ناکارآمدی پیش رفته اند .
امروز باید توقف کنیم و از گذشته عبرت بگیریم و حس تعلق را که در جامعه از بین رفته با رویکرد فرهنگ و تاریخ وتمدن معناداردوباره احیا نماییم .
وی با اشاره به اینکه روز 20 دیماه سال 95 روزی ماندگار در تاریخ اصفهان خواهد بود اظهار داشت: کارخانه ریسباف در اصفهان یک پروژه نیست بلکه یک تفکر، یک نماد و یک تغییر رویکرد از توسعه سوداگرانه به توسعه مسئولانه است که خوشبختانه در همین راستا در این روز تملک این کارخانه توسط وزارت راه وشهرسازی به امضا رسید .
دکتر ایمانی جاجرمی عضو هیات علمی دانشگاه تهران به عنوان سخنران این نشست گفت: میراث و دارایی هایی در کشور وجود داشته که قدرشان را ندانسته و مجذوب مدرنیته شدیم و آنها را رها کردیم . این آثار در گوشه وکنار کشور در حال از بین رفتن است و بعضا دیگر اثری از آنها باقی نمانده و لازم است تا به آنچه که بوده ایم و آنچه که هستیم وآنچه که خواهیم بود توجه و فکر کنیم .
وی عنوان داشت: برنامه هایی برای حفظ آثار شروع شده اما باید در نظر داشت که اوضاع بحرانی است و لازم است بحث های اندیشه ایران شهری در این راستاجدی گرفته شود .
این عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اعلام اینکه آثارتاریخی ما را به گذشته وصل می کند بیان داشت: ایران شهری یک مسئله فرهنگی و تمدنی است و همه باید در آن مشارکت کنند چرا که ایران کشور تازه به دوران رسیده ای نیست و عمری دراز دارد و از تقلید کردن خوشحال نیست و میراث گرانبهایی دارد که از دست دادن این میراث خطاست .
وی با اعلام اینکه در تمامی برنامه های ایران شهری باید تمامی اقشار جامعه در نظر گرفته شوند گفت: متاسفانه شهر در حال شکاف است و بخشی از شهر به اغنیا و بخشی به فقرا تقسیم شده که در برنامه های ایران شهری باید همبستگی اجتماعی و احساس تعلق ایجاد شود .
گفتنی است در دومین بخش این نشست، دکتر احسان رنجبر عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس نیز به عنوان سخنران نشست تخصصی با موضوع نقش شبکه فضاهای عمومی شهری در ارتقای کیفیت زندگی در بافتهای تاریخی به ایراد سخنرانی پرداخت .